Când merg românii la doctor: ce arată concluziile îngrijorătoare ale ultimelor studii

Când merg românii la doctor: ce arată concluziile îngrijorătoare ale ultimelor studii

Majoritatea dintre noi mergem la doctor doar când ne doare ceva. Iată ce arată cele mai recente studii.

Nimănui nu îi place să meargă la medic, dar e mai bine să previi decât să vindeci.

60% dintre români susțin că sursa principală de informații medicale o reprezintă medicul de familie, în timp ce 25% se informează de pe internet. De asemenea, 80% consideră că nu beneficiem de medicamente inovatoare în aceeași măsură ca alți europeni,

Cel mai îngrijorător, un sfert dintre români cred că nu are rost să mergi la medic dacă nu te doare nimic, iar 18% se declară complet împotriva vaccinării, arată datele Barometrului de Sănătate Publică pe anul 2021, citat de Hotnews.

Românii merg la doctor doar când îi doare ceva

Institutul de Științe Politice și Relații internaționale „Ion I. C. Brătianu” al Academiei Române (ISPRI) și Centrul de cercetări sociologice LARICS (CCSL) au lansat, în parteneriat cu Asociația Română a Producătorilor Internaționali de Medicamente (ARPIM), a doua ediție a “Barometrului de Sănătate Publică” din România.

Barometrul de sănătate publică este un instrument anual complex de evaluare și analiză ce își propune să măsoare percepții, atitudini și viziuni legate de politica de sănătate publică a României în contextul mai amplu al pandemiei cauzate de virusul COVID-19, dar fără a se limita la aceasta.

Astfel, datele pentru realizarea Barometrului au fost culese, verificate și analizate în perioada 1 noiembrie – 19 noiembrie 2021 în București și în toate județele României, pe baza unui chestionar telefonic.

Barometrul de Sănătate Publică, ediția decembrie 2021, a fost realizat cu sprijinul ARPIM și analizează percepțiile românilor în mai multe capitole distincte printre care: poziționarea sănătății ca domeniu de interes, respectarea măsurilor de igienă impuse de autorități, vaccinarea împotriva COVID-19, telemedicina, obiceiurile nesănătoase (fumat, consum de alcool), nformarea privind sănătatea, conspirațiile, accesul la aparatură și medicamente moderne, tratamente inovatoare (genice și celulare), screening, asigurări de sănătate.

Citește și:
Etichete: