09 sept. 2021 | 13:35

Curierii din România îmbrățișează digitalizarea: scapi, în sfârșit, de numerar

ACTUALITATE
Curierii din România îmbrățișează digitalizarea: scapi, în sfârșit, de numerar

Digitalizarea în România a luat amploare, mai ales în ultimul an. Acum, și curierii merg în această direcție.

Cargus România și Alpha Bank Romania au semnat un parteneriat pentru a pune la dispoziție pe piața locală cea mai avansată soluție de acceptare la plată a cardurilor pentru servicii de livrare, notează Hotnews.

Digitalizarea începe și la firmele de curierat

Alpha PhonePOS este prima aplicație lansată de o bancă din România care este capabilă să transforme un dispozitiv mobil Android într-un terminal POS și permite acceptarea cardurilor de debit și credit pentru plata contactless. Cargus va integra această nouă tehnologie în terminalele PDA cu Android și va oferi, astfel, clienților săi acces la o metodă flexibilă și sigură de plată cu cardul la livrare, fără echipamente suplimentare.

Deseori, consumatorii își plătesc numerar cumpărăturile efectuate online. Potrivit datelor Cargus, aproape 65% dintre toți cei care fac cumpărături online selectează opțiunea de a plăti numerar la livrarea coletului. Cererea pentru servicii de curierat se dezvoltă în mod dinamic, în principal datorită creșterii popularității comerțului electronic.

Începând cu octombrie, clienții din București vor beneficia de această funcție. Ulterior, se va extinde în toată țara.

„Suntem prima companie de curierat din România care introduce plata cu cardul pentru destinatari folosind o soluție Pin on Glass și prima companie din Europa care oferă o soluție în cadrul unei aplicații de curierat. Plata cu cardul este mai rapidă, mai facilă și mai convenabilă, iar clientul nu mai are grija de a avea numerar sau de a scoate bani pentru a achita ramburs. Aceasta este doar una dintre viitoarele implementări inovatoare anunțate de Cargus în lunile următoare, care vor facilita și spori confortul utilizării serviciilor noastre pentru toți destinatarii coletelor”, a declarat Jaroslaw Sliwa, CEO Cargus, citat de Hotnews.

Atac cibernetic la această firmă de curierat: vezi cum ți-au fost afectate comenzile

Un atac cibernetic a fost lansat asupra unei firme de curierat din România. Dacă aveai de primit colete prin această companie, trebuie să fii atent la următoarele lucruri.

Compania de curierat DPD România a fost ținta unui atac de tip phishing miercuri, 18 august. Mai mulți clienți au primit un mesaj prin e-mail, expediat de la o adresă fără vreo legătură cu „@dpd.ro”. Ei erau îndemnați să își modifice datele livrării, accesând un link-capcană, a anunțat compania.