Aceasta ar putea fi prima camionetă electrică pe care o vei vedea pe străzi: cine face modelul de top

Aceasta ar putea fi prima camionetă electrică pe care o vei vedea pe străzi: cine face modelul de top

Marii producători auto încep să vadă potențial în zona camionetelor electrice. Unul dintre ei se grăbește să lanseze un asemenea model foarte curând.

Rivian se pregătește să lanseze în luna iulie mult-așteptatul model R1T – prima camionetă 100% electrică a constructorului. La pachet, s-a lucrat și pentru modelul SUV R1S. E drept că lansarea camionetei electrice vine cu o lună întârziere, dar dacă stai să te gândești că ar putea fi primul model de acest fel scos pe străzi, situația nu pare gravă deloc.

Rivian a început deja să-și contacteze clienții care au făcut precomenzi și anunță că va da startul livrărilor. Planul ar fi ca modelul să ajungă la toți cei care au depus o cerere în acest sens înainte de luna noiembrie a anului trecut.

Prima camionetă electrică de pe străzi ar putea veni de la Rivian

Primele modele ale camionetei electrice R1T sunt grupate în Launch Edition și vor fi livrate până în primăvara anului viitor, anunță compania.

Cum spuneam, Rivian are pe drum și un SUV electric – R1S.  Ambele modele sar bine de 70.000 dolari, preț de pornire.

În privința SUV-ului, acesta se bazează pe o platformă „Skateboard”. Dispune de câte un motor electric la fiecare roată și o gardă la sol de 20 cm, care poate fi ridicată la 36 cm (suspensie de aer). E vorba de un sistem care echipează și noua camionetă electrică. SUV-ul dispune de sistemul Tank Turn, se poate întoarce în loc, pe nisip, zăpadă sau orice altă suprafața neprietenoasă.

Din acest punct de vedere, Rivian se poate lăuda că rivalizează cu marii producători.

Anul camionetelor electrice?

Rivian nu e singura compania care mizează pe astfel de modele electrice. N-ar trebui să uiți de Cyertruck de la Tesla sau F-150 Lightning, camioneta celor de la Ford, despre care am scris AICI și care a fost testată inclusiv de președintele Joe Biden.

Și americanii de la General Motors lucrează la un nou model al iconicului Hummer, care va veni și sub forma unei camionete 100% electrice.

SUV-ul gamei va dezvolta nu mai puțin de 1.000 de cai putere, ceea ce-l face un monstru greu de stăpânit.

Citește și: