Cea mai futuristă camionetă electrică nu mai vine de la Tesla: când o poți cumpăra

Cea mai futuristă camionetă electrică nu mai vine de la Tesla: când o poți cumpăra

Piața camionetelor electrice optimizate pentru trafic greu și offroad a devenit destul de aglomerată în ultimii ani, cel puțin prin prototipuri precum Tesla Cybetruck și, acum, Canoo.

Sunt șanse foarte mari să nu fi auzit niciodată de Canoo, dar compania are deja în proiect mai multe mașini electrice din categoria autoutilitare. Este vorba de o dubă, un autovehicul de livrări și, acum, o camionetă. Toate vor împărtăși aceeași platformă electrică.

Precomenzile la noua camionetă Canoo vor începe în trimestrul al doilea din acest an, dar pentru livrări mai ai de așteptat până la începutul lui 2023. Deși va concura cu Tesla Cybetruck sau camionete de la Rivian și Ford, designul este unul cât se poate de original și atrăgător.

CEO-ul Canoo este foarte încrezător în creația sa electrică. Această camionetă ”este la fel de puternică precum cele mai puternice camionete din piață și este construită pentru a fi exponențial mai productivă… Am creat accesorii pentru oamenii care folosesc camionete la muncă, în weekend, în aventură”.

Conform datelor tehnice ale ecuației, această mașină electrică promite o autonomie de 320 de kilometri departe de priză cu până la 600 de cai putere cu ajutorul a două motoare și forța de a putea căra până la 816 kilograme. Este mai înaltă cu 2,5 centimetri decât un Tesla Cybetruck, dar mai mică cu 12 centimetri decât foarte atrăgătorul Hummer EV de la GMC. La prima vedere, cu o lungime de 467 de centimetri, este semnificativ mai scurtă decât Hummer EV, dar partea din spate de stocare, după cum se poate vedea în imaginea de mai jos, ai posibilitatea să o extinzi. În caz de nevoie, câștigi în plus 73 de centimetri.

În orice caz, noua camionetă electrică se anunță a fi una foarte atractivă, cu o serie de accesorii pentru a o face ideală pentru un set stufos de contexte. Nu în ultimul rând, va avea prize pe ambele părți, în cazul în care vrei să o folosești ca generator pentru diverse electronice sau alte mașini electrice care au rămas în pană de curent. Prețul de achiziție este momenta necunoscut.

canoo camioneta electrica