VIDEO Cum și-a prezentat Ford noua camionetă electrică cu ajutorul lui Joe Biden

VIDEO Cum și-a prezentat Ford noua camionetă electrică cu ajutorul lui Joe Biden

Ford a găsit o manieră mai mult decât interesantă pentru a-și promova noua camionetă electrică F-150 Lightning. A făcut-o și cu ajutorul președintelui american Joe Biden.

Ford a lansat noua camionetă 100% electrică F-150 Lightning și a profitat de vizita președintelui Joe Biden pentru a o arăta mai devreme decât era stabilit. În timpul discursului ținut de liderul de la Casa Albă, pe fundal se putea observa și noua camionetă.

De altfel, Biden a fost invitat să dea o tură cu noua camionetă electrică. A acceptat provocarea să o încerce, chiar dacă modelul era camuflat. În timpul discursului, însă, F-150 nu mai avea camuflaj.

Ford F-150 Lightning s-a promovat cu ajutorul lui Joe Biden

Ford F-150 Lightning a fost arătată mai devreme cu o zi decât era anunțată oficial. Constructorul american a profitat de vizita președintelui Joe Biden și a expus în spatele locului unde acesta își ținea discursul și noul model.  S-a întâmplat la Rouge Electric Vehicle Center, fabrica din Michigan.

La exterior arată impresionant și împrumută mult din iconicul model F-150, ba chiar pare mai elegant de atât. La interior, chiar dacă nu s-a putut observa foarte bine de la distanță, F-150 Lightining pare că are un ecran touchscreen cel puțin la fel de mare precum al modelului Mustang Mach-E, primul model electric al producătorului american.

Camioneta electrică este, așadar, al doilea model care nu folosește motoare clasice pe benzină și motorină ce va fi scos pe piață de constructor.

Specificațiile, prețul și alte detalii tehnice urmează să fie dezvăluite curând de cei de la Ford. Dar se anunță deja a fi un model extrem de puternic cu o autonomie mai mult decât mulțumitoare.

În discursul său, președintele american Joe Biden a ținut să sublinieze tranziția spre electrice și să laude eforturile Ford făcute în această direcție.

”Viitorul industriei auto este electric. Nu există cale de întoarcere” – a spus liderul de la Casa Albă.

Și o remarcă mai puțin formală a venit și după ce a testat noua camionetă electrică a Ford.

“This sucker’s quick”, a spus președintele Biden (în traducere: Fraierul ăsta e rapid)

Citește și: