Bogații din România, dornici de călătorii de lux: câți români au mers în Maldive în ianuarie, ce înseamnă

Bogații din România, dornici de călătorii de lux: câți români au mers în Maldive în ianuarie, ce înseamnă

Românii reprezintă întruchiparea unui paradox ciudat. Pe de o parte, suntem unii dintre cei mai săraci din Europa. Pe de altă parte, avem o afinitate pentru extravaganțe, după cum se vede într-un nou studiu legat de vacanțe.

Maldive este una dintre cele mai costisitoare destinații de vacanță de pe mapamond. Cu toate acestea, românii sunt pe primele locuri în clasamentul numărului de turiști care ajung acolo. Nici măcar pandemia de coronavirus nu a influențat în vreo manieră această realitate.

După ce mai multe agenții de turism din România au lansat chartere către această țară din toamna anului trecut, numărul turiștilor spre insulele exotice nu a făcut decât să crească.

Aproape 1.500 de turişti români au ajuns în primele zece zile din ianuarie în Maldive, cifră ce poziţionează piaţa locală pe locul cinci în topul ţărilor care au trimis cei mai mulţi vizitatori stră­ini în regiune. Pornind de la această valoare, România stă astfel mai bine decât Germania, Elveţia, Franţa sau SUA, state unde salariul me­diu şi puterea de cumpărare sunt incomparabil mai mari comparativ cu țara noastră, potrivit unui raport al autorităţii de turism din Maldive. Pe primele locuri se află Rusia, India, Ucraina şi Kazahstan.

De una singură, România este responsabilă de aproximativ 5% dintre toți turiștii care au ajuns în Maldive în primele zece zile din acest an.  ”Am introdus primul charter România-Mal­dive la începutul lunii noiembrie, iar cererea ne-a depăşit orice aşteptări“, spunea recent Alexandru Mărginean, manager general al agen­ţiei Karpaten Turism – Divizia Turism Extern.

„Am suplimentat cu două zboruri în perioada Revelionului şi am introdus încă şase chartere în ianuarie şi februarie. E foarte probabil să prelungim operarea până în luna martie, pentru a reuşi să facem faţă tuturor solicitărilor“, a adăugat Mărginean.

Pe de o parte, acest fenomen pare imposibil de explicat. În același timp însă, exodul românilor spre Maldive este justificat de lansarea unui număr mare de curse charter spre acea regiune din Oceanul Pacific, o premieră. În trecut, nu existau zboruri directe către aceste insule exotice. A ajutat și faptul că Maldive mai are încă granițele deschise, spre deosebire de majoritatea destinațiilor de concediu.

1-maldive

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: