VIDEO Cum arată prima casă unde poți petrece un sejur subacvatic

Dacă ai de gând să călătorești în Maldive, în curând vei putea să-ți petreci întreaga vacanță sub apă, dacă dorești.

Țara din Oceanul Indian are deja un restaurant unde poți să iei masa pe fundul oceanului, iar începând cu anul acesta vei putea să și dormi aici. Creația este a celor de la Conrad Maldives Rangali Island resort și ar fi prima de acest fel din lume.

Casa va fi denumită Muraka, termenul pentru ”coral” în limba locală, și va putea găzdui până la 9 oaspeți. Reședința subacvatică vrea să ofere o experiență intimă și imersivă într-unul dintre cele mai impresionante medii subacvatice, conform creatorilor.

Vila are două etaje, cu spații atât deasupra, cât și dedesubtul acesteia. La cinci metri sub nivelul mării se găsesc un dormitor mare, un living room, o baie și o scară în spirală, care duce către celălalt living.

Nivelul superior are un alt dormitor, o baie, o sală de fitness, o cameră pentru majordom, bucătărie, bar și zonă pentru cină. De asemenea, există și un spațiu de observație orientat către apus. La capătul opus al vilei există un alt spațiu de observație, orientat către răsărit, de care poți să te bucuri cât timp stai în piscină.

Dacă asta nu e de ajuns, nivelul superior mai pune la dispoziție încă un dormitor, dar și o altă baie și o cadă specială, cu vedere spre ocean.

”Prima reședință subacvatică din lume este rodul eforturilor noastre de a oferi experiențe inovative vizitatorilor noștri. Aceasta încurajează oamenii să exploreze zona dintr-o nouă perspectivă”, spune Ahmed Saleem, arhitectul și designerul principal al proiectului.

Prețurile pentru o noapte de cazare în vila subacvatică nu au fost încă dezvăluite, dar s-ar putea să fie nevoie să-ți vinzi un rinichi pentru a merge aici.

Citește și:
Etichete: