BMW vrea să își mărească gama de hibride: ce modele noi pregătesc nemții

BMW vrea să își mărească gama de hibride: ce modele noi pregătesc nemții

BMW va oferi două noi versiuni plug-in hibride pentru una din noile sale modele din seria 2 Active Tourer.

A doua generație a monovolumului său premium va avea tehnologia hibridă eDrive, care permite o autonomie de conducere electrică de până la 80 km. Minivanul cu cinci locuri va concura împotriva Mercedes-Benz Clasa B.

Modelul cu șapte locuri din Seria 2, Gran Tourer, este abandonat din cauza cererii în scădere, a declarat un purtător de cuvânt al BMW. În Europa, modelul Active Tourer va fi disponibil încă din prima parte a anului viitor cu motoare pe benzină și diesel. În același timp, modelele hibride plug-in vor fi adăugate în vară.

Minivanul va utiliza o versiune actualizată a arhitecturii BMW FAAR cu tracțiune pe față, mai mult, acesta va continua să fie construit la uzina companiei din Leipzig, Germania.

https://s3-prod-europe.autonews.com/s3fs-public/styles/1152x647/public/2021-10/bmw_223i_active_tourer_-_2.jpg

Ce îmbunătățiri aduce noul model

La capitolul noutăți, trebuie notate schimbările de design interior, inspirate din modul în care este conceput noul SUV-ul complet electric BMW iX, inclusiv două afișaje curbe de 10,25 inch pentru instrumente și afișaj de 10,7 inch pentru infotainment.

De asemenea, noul model vine cu o cabină mai mare și o capacitate de încărcare mai mare. Este cu 30 mm mai lung, cu 25 mm mai lat și cu 20 mm mai înalt decât mașina actuală, în timp ce ampatamentul rămâne lung de 2670 mm.

Are o grilă mai mare, mânerele ușilor montate la culoare și un spate reproiectat cu faruri orizontale mai subțiri.

Pentru prima dată într-un model BMW compact, sistemul software iDrive al Seriei 2 Active Tourer se bazează pe noua unitate de operare iDrive 8 a companiei. Sistemul nu are cadran de control manual și este acționat prin comenzi vocale și tactile.

IDrive 8 aduce un sistem de navigare bazat pe cloud ca opțiune cu funcție de vizualizare augmentată, actualizări over-the-air și conectivitate 5G.

Multe dintre sistemele de asistență pentru șofer ale monovolumului vor fi echipamente standard, inclusiv controlul vitezei de croazieră cu funcție de frânare și sisteme care te avertizează asupra traficului când virezi la stânga și asupra pietonilor și bicicliștilor când virezi la dreapta.

Citește și: