Bitcoin, record fără precedent: cum a ajuns să explodeze prețul principalelor criptomonede

Bitcoin, record fără precedent: cum a ajuns să explodeze prețul principalelor criptomonede

Investitorii în criptomonede au avut o săptămână foarte profitabilă. Încrederea în activele digitale a explodat în ultima perioadă, iar apogeul pe marginea acestui subiect s-a înregistrat ieri, odată cu atingerea unui nou maxim istoric pentru bitcoin.

Se înregistrează deja câteva săptămâni de când valoarea Bitcoin se află pe o pantă ascendentă. Prea puțini se mai așteptau însă la depășirea pragului istoric din luna aprilie. Acesta a fost însă zdrobit pe parcursul zilei de ieri, în timp ce la momentul redactării acestui material, cea mai populară criptomonedă se tranzacționează cu 64.495 de dolari.

Cum a ajuns Bitcoin să depășească un nou record

În luna aprilie 2021, un Bitcoin se putea cumpăra, pentru prima oară în istorie, la valoarea impresionantă de 64.863 de dolari. Pe parcursul zilei de ieri, însă, recordul cu pricina a fost zdrobit. Aceeași criptomonedă a ajuns să valoreze nu mai puțin de 66.944 de dolari. Doar în ultima lună, valoarea bitcoin a reușit să crească cu 50%, fiind sub 44.000 de dolari la sfârșitul lunii septembrie.

În cazul în care erai în căutarea unei explicații pentru această situație fără precedent, totul pleacă din Statele Unite ale Americii. Autoritățile americane de reglementare a banilor, în frunte cu președintele băncii federale (echivalentul BNR), au confirmat fără echivoc faptul că nu vor lua măsuri împotriva Bitcoin și nu ”nu au nicio intenție” să interzică cea mai mare criptomonedă din lume.

Încrederea în criptomonede a fost amplificată și de decizia fondului Soros Fund Management, condus de George Soros, de a tranzacționa bitcoin din timpul acestei veri, în pofida volatilității semnificative a criptomonedelor.

Punctual, de această dată, depășirea recordului de preț pentru Bitcoin pare să fi fost depășită datorită lansării la bursa de pe Wall Street a primului ETF (Exchange Traded Fund) cu expunere pe Bitcoin. Interesul a fost atât de mare, încât ETF-ul a debutat ca al doilea cel mai tranzacţionat fond din istorie, într-un moment de cotitură pentru industria criptomonedelor, după cum a fost el descris de publicația Bloomberg.

Citește și: