06 sept. 2021 | 10:00

Bitcoin nu pare să mai ”moară” niciodată: explozia prețului de care trebuie să știe investitorii

ACTUALITATE
Bitcoin nu pare să mai ”moară” niciodată: explozia prețului de care trebuie să știe investitorii

Valoarea Bitcoin continuă să fluctueze în fiecare colț al mapamondului, influențând semnificativ modul în care progresează întreaga piață de criptomonede. Chiar și așa, dacă vrei să investești în acest tip de active, pare să fie un moment bun.

După câteva săptămâni și luni în care s-a tot dus în jos, valoarea Bitcoin pare să fie din nou pe o curbă ascendentă. Duminică a avut una dintre cele mai bune zile din ultimele șase luni. Într-o singură zi a crescut cu 0,49%. Având în vedere cât valorează cea mai scumpă criptomonedă, jumătate de procent înseamnă foarte mult.

Bitcoin, din nou în top: cu cât a crescut

Bitcoin a depășit în weekend, din nou, pragul psihologic de 50.000 de dolari. După ce i-a crescut valoarea cu 0,49%, s-a tranzacționat cu suma fabuloasă de 50.188,40 de dolari. Practic, s-a bucurat duminică de o creștere de 245,24 de dolari, comparativ cu sâmbătă.

Ca să înțelegi mai bine creșterea, valoarea trebuie pusă în contextul celei mai mici valori de tranzacționare înregistrată de Bitcoin în ultimul an. Pe 4 ianuarie, cea mai proastă zi din istoria recentă a criptomonedei de top, puteai achiziționa o astfel de monedă digitală cu doar 27.734 de dolari, o valoare cu 81% mai mică comparativ cu cea de duminică.

Nu a durat mult până când creșterea Bitcoin s-a reflectat și explozia altor criptomonede. Investitorii în Ethereum au văzut o creștere de 1,16%, până la 3.932,07 dolari, aproximativ 45 de dolari în plus față de sâmbătă. „Incertitudinile cu privire la atitudinea Guvernului chinez şi teama că acceptarea bitcoin şi a altor criptomonede va fi întârziată de impactul lor asupra mediului afectează piaţa”, a apreciat recent Fawad Razaqzada, analist la ThinkMarkets.

În continuare, investitorii în Bitcoin se confruntă cu o problemă importantă legată de impactul criptomonedelor asupra mediului înconjurător. Firmele care se ocupă cu minarea de criptomonede utilizează mii de computere care funcţionează non-stop pentru a verifica tranzacţiile cu bitcoin.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele