Prețul Bitcoinului este șocant, din nou: piața de criptomonede a explodat

Prețul Bitcoinului este șocant, din nou: piața de criptomonede a explodat

Bitcoin revine peste pragul de 50.000 de dolari. Piața de criptomonede a explodat, din nou.

Piața de criptomonede a ajuns la o capitalizare de peste 2,3 trilioane de dolari. Cea mai valoroasă monedă virtuală a atins un maxim intraday de 50.363 dolari în prima parte a zilei, potrivit Profit.ro.

Piața de criptomonede a explodat

Prețul bitcoin a mai depășit, pentru scurt timp, pragul de 50.000 dolari pe unitate pe 23 august, pentru prima oară din luna mai, după ce PayPal a anunțat că utilizatorii din Marea Britanie pot deține și face tranzacții cu criptomonede, extinzând la nivel internațional un serviciu lansat în SUA.

Ca referință, joi, în jurul orei 17:40 (ora României), bitcoin se tranzacționa la 49.833 dolari pe platforma Bitfinex. Era în creștere cu 5,30% față de referința de miercuri.

“În timp ce ne așteptăm ca prețul de 50.000 dolari să se mențină, cumpărătorii de bitcoin exercită un optimism pentru un câștig chiar mai mare de preț până la sfârșitul anului”, spune Petr Kozyakov, cofondator și director executiv al rețelei globale de plăți Mercuryo, citat de aceeași sursă.

Încurajarea Bitcoin, de unde nu te aștepți: așa îți dai seama că nu mai are moarte

Sunt multe motive pentru care a devenit evident că nu mai pleacă nicăieri criptomonedele, dar cea mai recentă încurajare în acest sens a venit de la o importantă instituție bancară.

Paypal reprezintă una dintre cele mai vechi soluții de plată din spațiul online, un fel de precursor pentru Revolut. În același timp, până de curând, oficialii Paypal s-au ferit de criptomonede. Lucrurile se pare însă că s-au schimbat, peste noapte. Partea interesantă este că astfel de gesturi sporesc și mai mult încrederea în Bitcoin și, implicit, în celelalte monede virtuale.

După câteva luni de cădere, Bitcoin a ajuns din nou să se tranzacționeze cu 50.000 de dolari. Motivul din spate a avut legătură cu anunțul Paypal Holdings. De acum înainte, popularul serviciu online va permite clienților din Marea Britanie să cumpere, să vândă și să dețină în cont Bitcoin și alte criptomonede.