Bioingineria face pași importanți: tumorile ar putea fi eliminate cu ajutorul căștii magnetice

Bioingineria face pași importanți: tumorile ar putea fi eliminate cu ajutorul căștii magnetice

Bioingineria mai adaugă câțiva pași importanți în medicină. Dacă până acum am văzut căști AI care pot depista tumorile, de această dată apare o nouă cască ce le poate trata.

Ca parte a celei mai recente descoperiri neurologice, cercetătorii au folosit o cască care generează un câmp magnetic pentru a micșora cu o treime o tumoare mortală. Pacientul în vârstă de 53 de ani care a fost supus tratamentului a decedat în cele din urmă din cauza unei leziuni fără legătură.

Dar, o autopsie a creierului său a arătat că procedura a eliminat 31 la sută din masa tumorală într-un timp scurt. Testul a marcat prima terapie neinvazivă pentru o formă letală de cancer cerebral cunoscută sub numele de glioblastom.Casca are trei magneți rotativi conectați la un controler electronic bazat pe microprocesor, acționat de o baterie reîncărcabilă.

Ca parte a terapiei, pacientul a purtat dispozitivul timp de cinci săptămâni la o clinică și apoi acasă, fiind ajutat de soție. Terapia cu câmp magnetic creat de cască a fost administrată timp de două ore inițial și apoi a crescut până la maximum șase ore pe zi.

Bioingineria a înregistrat noi pași în tratarea tumorilor mortale

În timpul perioadei, masa și volumul tumorii pacientului s-au micșorat cu aproape o treime, cu contracție care pare să se coreleze cu doza de tratament. Inventatorii dispozitivului care au primit aprobarea FDA pentru tratamentul cu utilizare compasională  susțin că într-o zi ar putea ajuta la tratarea cancerului cerebral fără radiații sau chimioterapie. Detaliile procedurii au fost publicate în revista Frontiers in Oncology.

„Rezultatele noastre … deschid o nouă lume a terapiei non-invazive și nontoxice … cu multe posibilități interesante pentru viitor”, a spus David S. Baskin, autorul corespondent și directorul Kenneth R. Peak Center for Brain and Pituitary Tratamentul tumorii în Departamentul de Neurochirurgie de la Houston Methodist Neurological Institute.

Citește și: