Bill Gates nu mai e ce a fost: un bogătaș vine tare din urmă și riscă să-l pună în umbră pe miliardar

Bill Gates nu mai e ce a fost: un bogătaș vine tare din urmă și riscă să-l pună în umbră pe miliardar

Poziția lui Bill Gates în clasamentul miliardarilor lumii este puternic „amenințată” de preşedintele Oracle, Larry Ellison.

Ellison tocmai a reușit performanța istorică de a deveni mai bogat decât co-fondatorii Google și, conform analiștilor economici, se apropie de Bill Gates.

Totul s-a întâmplat peste noapte

Putem afirma faptul că averea lui Ellison a explodat, pur și simplu, peste noapte. După închiderea ședinței bursiere de vineri, averea acestuia s-a majorat cu aproape 16 miliarde de dolari.

Vineri, acțiunile gigantului Oracle s-au apreciat cu 16%, după ce compania a publicat rezultatele financiare trimestriale, iar investitorii au văzut că cifrele înregistrate de companie sunt cu mult peste așteptările previzionate anterior.

Ellison este cel mai puternic acționar al gigantului Oracle, având o participație de 1,14 milioane de acţiuni. De asemenea, el a co-fondat compania în 1977.

Analiștii financiari de la Forbes susțin că miliardarul are o avere estimată la 135,7 miliarde de dolari.

Astfel, Ellison a reușit să urce pe locul al cincilea în topul celor mai bogați oameni din lume.

Chiar dacă Bill Gates își poate pierde poziția în clasamentul bogaților lumii, el rămâne încă foarte influent pe piața financiară globală, iar previziunile pentru care este deja recunoscut sunt în continuare considerate ca fiind foarte valabile.

De exemplu, de curând, miliardarul de la Microsoft a făcut predicții privind piața muncii. El a spus că pandemia de Covid-19 ”a revoluționat” deja locul de muncă, mai multe companii ca niciodată oferind flexibilitate angajaților care doresc să lucreze de la distanță. Iar acest trend se va accentua în timp, adică munca de la distanță va atrage mai mulți oameni în metavers.

”Aceste schimbări se vor intensifica în anii următori”, scrie Gates. Mai mult decât atât, Bill Gates este convins că următorii doi sau trei ani, majoritatea întâlnirilor virtuale se vor muta de la grile de imagini ale camerei 2D, la metavers, “un spațiu 3D cu avataruri digitale”.

Citește și: