Bill Gates, despre Elon Musk și călătoriile pe Marte: următorul plan al miliardarului este despre noi

Bill Gates, despre Elon Musk și călătoriile pe Marte: următorul plan al miliardarului este despre noi

În urmă cu câteva zile, Bill Gates a fost prezent la podcastul Sway, creat de Kara Swisher. În acel context, a discutat despre planurile sale de viitor și despre modul în care vede obsesia unor miliardari pentru explorarea spațiului.

Kara Swisher este unul dintre cei mai importanți jurnaliști de tech de pe mapamond. Unele dintre cele mai reprezentative interviuri cu Steve Jobs de acum mai bine de un deceniu au fost realizate de Swisher. Redactor de opinie la New York Times și New York, numele ei este asociat de câțiva ani podcasturilor Sway și Pivot.

Într-una dintre cele mai recente ediții ale podcastului Sway, l-a avut invitat pe Bill Gates. În acel context, co-fondatorul Microsoft a spus că nu are niciun interes să trimită oameni în spațiu, spre deosebire de Elon Musk de la Tesla sau Jeff Bezos de la Amazon. ”Este important de spus că ceea ce a făcut Elon cu Tesla este una dintre cele mai mari contribuţii făcute vreodată în legătură cu schimbările climatice. Ştiţi, nu este o idee bună ca Elon să fie subestimat”, a declarat Gates în contextul podcastului.

Tot atunci, fostul șef al gigantului din Redmond a spus că nu este o persoană ”interesată de Marte” și nu crede că ”rachetele sunt o soluție”. La ora actuală, Gates are o avere de 133 de miliarde de dolari, iar în opinia sa, prioritatea majoră a oamenilor la ora actuală ar trebui să țină de prevenirea schimbărilor climatice. Filantropul a insistat pe faptul că este Tesla face o muncă extraordinară ”cu lucrurile ușoare, precum vehiculele de pasageri”, dar că trebuie să abordăm alte industrii pentru a face o diferență mai mare în schimbările climatice.

”Nu facem suficient de mult în privinţa lucrurilor grele: oţel, ciment, carne. Şi, din păcate, lucrurile la care se gândesc oamenii – electricitatea, vehiculele de pasageri – sunt o treime din problemă. Trebuie să ne ocupăm de două treimi. Dacă dacă toţi dăm atenţie datelor pe termen scurt…..vom pierde ceea ce contează pe termen lung, problemele grele”, a arătat acesta.

În privința modului ideal de a-și cheltui banii, Bill Gate a spus că și-ar da banii pe vaccinuri împoriva pojarului, decât pe o călătorie în spațiu.