Bill Gates face asta în plină criză. Cheltuie două miliarde de dolari pe așa ceva și toată lumea e vizată

Bill Gates face asta în plină criză. Cheltuie două miliarde de dolari pe așa ceva și toată lumea e vizată

Bill Gates a găsit un nou proiect în care să investească o bună parte din averea sa. Și de data aceasta nu se mai preocupă doar de pandemii viitoare, dar tot pentru generațiile viitoare o face.

Ultimul anunț al lui Gates aduce o veste bună pentru toți oamenii de pe Pământ. Va investi nu mai puțin de două miliarde de dolari în proiecte şi startup-uri pentru a preveni schimbările climatice. Investiția va fi distribuită pe următorii cinci ani.

Banii vor fi direcționați către proiecte și startup-uri menite să prevină schimbările climatice și să ofere lumii un mediu înconjurător mai prietenos, conform Agerpres. Potrivit lui Gates, e nevoie de mobilizare și investiții solide în acest domeniu, fiindcă efectele negative ale schimbărilor climatice ne afectează pe toți și suntem vizați de un dezastru chimic cu repercusiuni grave.

Pentru a evita dezastrul climatic, trebuie să eliminăm complet emisiile de dioxit de carbon, până în 2050

Miliardarul speră să fie un exemplu pentru guvernele lumii, despre care spune că, în următorul deceniu, trebuie să crească de cinci ori investițiile în mediu.

Efortul financiar al cercetărilor anuale s-ar ridica, conform estimărilor lui Gates, la 110 miliarde de dolari. Cu alte cuvinte, costă destul de mult să trăim într-o lume mai curată, mai puțin poluată și cu o climă prietenoasă, neafectată de activitatea oamenilor.

Totodată, de curând, Gates a atras atenția că omenirea e pândită de două pericole, ce pot cauza anual mult mai multe decese decât pandemia de coronavirus. Potrivit miliardarului, Gates susține că există mai mari șanse că cineva să detoneze o bombă biologică, decât să mai izbuneasca o nouă pandemie, în mod natural, așa cum s-a întâmplat în 2020.

Bioterorismul ar cauza mai multe decese anuale decât pandemia, iar Gates privește cu temere și îngrijorare către acest scenariu.

La fel se întâmplă și cu schimbările climatice. Gates consideră că, în cazul în care natura va fi atât de mult tulburată în continuare prin activitatea irațională a pământenilor, vom suporta consecințe dure și un număr mare de decese, anual.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: