Avertisment fără precedent de la Bill Gates: virusul mortal care poate paraliza planeta, mai rău decât pandemia de acum

Avertisment fără precedent de la Bill Gates: virusul mortal care poate paraliza planeta, mai rău decât pandemia de acum

Bill Gates trage semnalul de alarmă cu privire la pericolele care pasc civilizația noastră. Potrivit miliardarului, pe lângă pandemia actuală, pericolele ce s-ar putea materializa pe viitor ar fi cu adevărat catastrofale. Și vorbim de mult mai multe decese anuale decât se întâmplă astăzi din cauza virusului.

Gates atrage atenția asupra riscurilor generate de schimbările climatice și bioterorism.

Despre schimbările climatice, Gates a afirmat, într-un interviu oferit lui Derek Muller, pentru canalul de YouTube Veritasium, că ar putea genera mai multe decese anuale, decât criză sanitară provocată de SARS-Cov2, în prezent.

“În fiecare an am putea avea mai multe decese decât cele din pandemie.”
Bill Gates

A doua mare amenințare, bioterorismul, ar face și el că pandemia să pară o simplă joacă de copii. În opinia miliardarului, cineva care dorește să provoace daune mari ar putea să producă un virus, iar șansele de a ne confrunta cu asta sunt mult mai mari decât să apară o epidemie în mod natural, precum cea actuală.

„Cineva care dorește să provoace daune mari ar putea să creeze un virus mortal. Probabilitatea de a ne confrunta cu acesta este mult mai mare decât epidemiile cauzate în mod natural, precum cea actuală.”
Bill Gates

De ce omenirea nu poate preveni astfel de dezastre

Totuși, deși primim avertismente, se pare că suntem neputincioși în a preveni astfel de dezastre. Pandemiile nu pot fi preîntâmpinate, însă putem să ne îmbunătățim răspunsul la astfel de momente de criză, pentru a diminua cât mai mult posibil pierderile de vieți omenești, e de părere Gates.

Previziunile conturate de Bill Gates au un mare impact asupra opiniei publice. Pe lângă notorietatea sa dobândită în inovație tehnologică, Gates este unul dintre cele mai cunoscute personaje în jurul cărora conspirationiștii își construiesc teorii care mai de care mai îndrăznețe, după ce acesta a preconizat, în 2015, apariția unei crize sanitare globale, invitat în cadrul unei conferințe TED Talk.

La acea vreme, Gates își exprima îngrijorarea cu privire la potențialul pericol pe care l-ar reprezenta o pandemie pentru civilizația actuală și consideră că nu suntem suficient de bine pregătiți pentru un astfel de moment, că sistemele noastre de sănătate nu sunt capabile să gestioneze eficient  o pandemie.

Etichete: