Bătrânul Xbox One, gata pentru jocurile din noua generație: la ce ajută cloud-ul Microsoft

Bătrânul Xbox One, gata pentru jocurile din noua generație: la ce ajută cloud-ul Microsoft

În timp ce câteva jocuri lansate în ultimele luni pentru PlayStation 5 lasă în aer posesorii de PS4, cei de la Microsoft nu vor să aplice același tratament utilizatorilor de Xbox One în raport cu cei care au reușit să pună mâna pe Series X. Din acest motiv, vor apela la puterea cloud-ului.

Dacă ai fost tentat pentru un moment să-ți arunci Xbox One pe geam pentru că apărut Xbox Series X/S, deși nu prea poți să pui mâna pe niciuna dintre ele la un preț corect, Microsoft s-a gândit să-ți facă un serviciu. Cum un pic de noroc, te vei putea juca cele mai pretențioase titluri create pentru noile console cu un mic artificiu. Detaliile noii funcționalități au fost detaliate de Microsoft în cadrul conferinței de la E3.

Will Tuttle de la Microsoft a confirmat că posesorii de Xbox One vor putea să se joace ”multe” dintre titlurile create speciale pentru Xbox Series X și Series S prin intermediul Cloud Gaming. Este important de reținut că a folosit termenul multe, nu toate. Cel mai probabil, vor exista câteva incompatibile din cauza unor particularități hardware. De exemplu, pe PS5, jocuri precum Returnal nu pot fi jucate pe PS4 sau PS4 Pro din cauza faptului că depind de funcțiile suplimentare integrate în controllerul Dual Sense care vine împreună cu noua consolă de la Sony.

Tuttle nu a oferit prea multe detalii despre compatibilitatea adițională, dar a insistat pe faptul că abia așteaptă să ofere informații suplimentare despre cum funcționează acest instrument de Cloud Gaming. Microsoft a mai oferit în trecut indicii în acest sens. Phil Spencer de la Microsoft a făcut anul trecut o referință la această opțiune într-un interviu acordat celor de la Kotaku. La momentul respectiv, a spus că streamingul de jocuri ar putea să faciliteze puntea între generații și va permite posesorilor de Xbox One să se joace cele mai noi titluri.

Citește și: