10 iun. 2019 | 08:43

Microsoft a anunțat noul Xbox: cât de rapidă este consola față de Xbox One X și când se lansează

ACTUALITATE
Microsoft a anunțat noul Xbox: cât de rapidă este consola față de Xbox One X și când se lansează

Existau de mult timp zvonuri despre o nouă generație de console de gaming, iar cei de la Microsoft au fost primi care au dezvăluit particularități referitoare la viitorul Xbox.

După toate testele de performanță, Xbox One X este cea mai rapidă consolă de gaming de pe piață. Este suficient de puternică pentru face față fără probleme unor sesiuni de gaming la rezoluție 4K Ultra HD. În contextul în care știi cât te costă un computer pentru a te juca cele mai noi titluri în aceste condiții, consola poate fi considerată ieftină. În același timp, ai crede că orice instrument care promite jocuri la o rezoluție mai mare sau cu mai multe detalii este superfluu. Cei de la Microsoft sunt însă de altă părere.

În cadrul conferinței Microsoft de la E3 2019, oficialii gigantului din Redmond au oferit primele detalii despre viitoare lor consolă de gaming. Momentan, nu are un nume oficial, dar în faza de dezvoltare e intitulată Project Scarlett.

Va mai trece mult timp până la lansarea oficială a noi console, dar câteva particularități hardware au fost făcute publice. Conform datelor publicate de Microsoft pe site-ul oficial, consola va fi construită în jurul unui chipset original creat de AMD pentru acest proiect. Va utiliza o memorie RAM GDDR6, iar stocare va fi asigurată de un SSD de generație viitoare. În final, ar trebui să obții ”un monstru” de aproximativ patru ori mai rapid decât un Xbox One X.

Cei de la Microsoft sunt foarte mândri noul lor proiect și promit sesiuni de gaming desfășurate la 120 de cadre pe secundă. Nu este foarte clară rezoluția la care se vor desfășura acele sesiuni, dar probabil că este vorba de 4K Ultra HD. După cum se poate vedea în clipul de mai jos, lansarea este programată pentru decembrie 2020, în perioada sărbătorilor de iarnă. Alte detalii legate de design și preț ar trebui să devină publice înainte de finele acestui an.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele