Banii intră direct în cont: anunțul oficial vine de la Minister. Acești români se bucură

Banii intră direct în cont: anunțul oficial vine de la Minister. Acești români se bucură

Odată cu noul guvern, rezultat în urma alegerilor din decembrie 2020, au venit și câteva răspunsuri așteptate de români. Unul de ultimă oră a fost făcut de ministrul Economiei chiar recent și privește sume considerabile de bani.

Recent, Claudiu Năsui, ministrul Economiei, a vorbit despre ce se întâmplă cu plățile pentru programul Stat-Up Nation 2018. Conform acestuia, ministerul pe care îl conduce a cerut Ministerului Finanțelor bani pentru toate plățile programului Start-Up Nation 2018, dar și pentru ajutoarele de stat COVID-19.

Aceste ajutoare sunt destinate în principal firmelor mici și mijlocii (IMM), prin proiectul legii bugetului de stat pe anul 2021.

„Am cerut bani pentru toate plățile pentru Start-Up Nation și pentru toate schemele pe care le avem. Sunt discuții chiar în week-end-ul acesta la Ministerul Finanțelor. Dacă avem – și sunt convins că o să avem – credit bugetar, sunt prioritare, pentru că statul român are niște contracte cu oamenii aceia, au luat credite, și-au făcut niște planuri. Oricare ar fi opinia mea despre Start-up Nation, nu mai contează, statul român este într-o relație contractuală și trebuie să-și onoreze cât mai bine obligațiile.”
Claudiu Năsui, ministrul Economiei

Despre câți bani vorbim acum

De exemplu, în programul Start-Up Nation 2018 sunt acum la plată circa 4.300 de firme. Acestea au efectuat investițiile asumate și au depus deconturi totale de 857 de milioane de lei (circa 175 milioane euro).

Schema de granturi pentru redresarea IMM-urilor din criza COVID-19 are o valoare totală de 1,5 miliarde de euro, pe toate cele 3 măsuri de sprijin. Totodată, sunt așteptate plăți mai mici, având în vedere că mulți solicitanți vor fi respinși de la finanțare.

„În secunda asta depinde mai mult de Ministerul Finanțelor, pentru că el trebuie să facă alocările bugetare. Noi am cerut bani pentru absolut toate schemele de ajutoare de stat pe care le avem. Eu nu am ANAF în subordine ca sp pot să fac eu bugetul. Ce trebuie să facem este să avem bani pentru toate obligațiile statului român, să și le îndeplinească, inclusiv acestea.”
Claudiu Năsui, ministrul Economiei

Prim-ministrul Florin Cîțu a declarat că intenționează să trimită la Parlament proiectul de buget pe anul 2021 pe 4 februarie.

Etichete: