27 ian. 2020 | 13:02

Când începe Start-Up Nation 2020 și câți bani vor fi disponibili

ACTUALITATE
Când începe Start-Up Nation 2020 și câți bani vor fi disponibili
Headway / Unsplash

Start-Up Nation a fost una dintre inițiativele statului pentru a susține antreprenorii la început de drum. Programul revine în 2020 cu un buget consistent.

Start-Up Nation a ajuns acum la a treia ediție și Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, susține că cei interesați vor putea aplica aplica în curând pentru finanțare.

Bugetul pentru noua ediție Start-Up Nation va fi de aproximativ un miliard de lei (circa 210 milioane de euro). Din păcate, este doar jumătate din bugetul prevăzut inițial pentru acest program. Finanțarea ar fi însă tot de 200.000 euro pentru antreprenori care vor să profite de banii de la Guvern.

Ministrul a lăsat și-o urmă de speranță cu privire la buget.

„La rectificarea bugetară se poate suplimenta suma în funcţie de proiectele înscrise în cadrul programului. Vor fi bani pentru toate proiectele, nu trebuie să ne facem griji pentru asta. Trebuie să vedem ce proiecte vor fi înscrise şi apoi suplimentăm, după caz, şi bugetul alocat pro­gramului. Mai vorbim la rectificarea bugetară pentru că s-ar putea să avem surprize plăcute.”
Virgil Popescu, ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri

Start-Up Nation, între susținerea antreprenorilor și program social

Dat fiind ca acum nu mai vorbim de-o guvernare PSD, actualul ministru a spus că e o nuanță care trebuie avută în vedere la programul Start-Up Nation. Ediția precedentă ar fi fost mai mult un program social care forța companiile să aibă doi angajați și să-i țină pe-o perioadă fixă.

Miza pentru 2020, conform ministrului, ar fi chiar susținerea afacerilor și nu doar raportarea scăderii șomajului prin astfel de angajări. Noua ediție a Start-Up Nation ar debuta în primăvară, martie sau aprilie, și atunci ar trebui să fie ceva mai clar ce se întâmplă cu programul.

În decembrie, Popescu a spus că lansarea ar urma să fie în primul trimestru. Iar acesta se termină la 31 martie.

Scrie despre lucruri serioase care enervează oameni neserioși. vezi toate articolele