Atenție, români! Dispar banii de pe card instant. Soluția Banca Transilvania, ING, BRD pentru tine

Atenție, români! Dispar banii de pe card instant. Soluția Banca Transilvania, ING, BRD pentru tine

Dacă deții un card bancar și vrei ca banii tăi să fie în siguranță, trebuie să știi că sistemele de securitate ale băncii nu te protejează împotriva tuturor eventualelor pericole ce te pot lăsa falit.

În cazul în care obișnuiești să faci cumpărături online folosindu-ți cardul, trebuie să îți iei câteva măsuri de precauție, dacă nu îți dorești ca economiile sau salariul tău să ajungă pe mâna hackerilor.

Sistemele de securitate ale băncilor au evoluat mult în ultimii ani și au ajuns să confere un grad foarte avansat de protecție în fața majorității atacurilor cibernetice cunoscute, însă niciun software nu te poate proteja, dacă tu te expui și ești vulnerabil.

Vulnerabilitățile sunt ceea ce au nevoie atacatorii online pentru a te transforma în victima lor, prin urmare, trebuie să le elimini.

Cum poți face acest lucru?

În primul rând, toate băncile recomandă clienților care efectuează tranzacții sau fac shopping online, să își instaleze un sistem antivirus pe dispozitivul respectiv.

Sistemele antivirus blochează atacurile cibernetice și nu permit atacatorilor să lanseze metode de fraudă.

E foarte important să fii sigur că operezi tranzacții financiare pe dispozitive sigure, protejate de un sistem special conceput pentru acest lucru.

De asemenea, trebuie să ai grijă, periodic, să îți actualizezi sistemul antivirus, pentru a fi sigur că beneficiezi de cele mai noi updatări de soft în privința securității tale cibernetice și financiare.

Ce sistem antivirus să instalezi, pentru ca banii tăi să fie în siguranță?

Unele dintre cele mai indicate trei sisteme antivirus utile pentru cei care vor să își protejeze operațiunile financiare de atacuri cibernetice sunt Avg, Avast, Kaspersky.

Dacă nu vrei să scoți bani din buzunar pentru instalarea unui astfel de sistem, poți alege una dintre primele două opțiuni, care oferă performanță, dar sunt gratuite.

Kaspersky nu este free, dar poți găsi detalii și referințe de preț, AICI.

În cele din urmă, nu uita că și sistemele antivirus au nevoie de vigilență din partea ta. Ele te pot proteja de atacuri cibernetice, dar nu și de efectele propriilor tale greșeli.

De exemplu, trebuie să ai grijă ca dispozitivul tău (laptop, tabletă, telefon), să nu fie lăsat nesupravegheat, deblocat, undeva unde și alți oameni pot avea acces la el.

Totodată, trebuie să te asiguri că descarci aplicații doar din magazinele sistemelor de operare oficiale, nu din surse nesigure.

Nu în ultimul rând, nu uita că nimeni în afară de tine nu trebuie să cunoască datele de pe cardul bancar.

Citește și: