Avertisment medical. Aceste dispozitive Apple pot fi un real pericol pentru sănătate

Avertisment medical. Aceste dispozitive Apple pot fi un real pericol pentru sănătate

Conform experților în tehnologie, există o serie de dispozitive pe care nu e bine să le păstrăm foarte aproape de noi, în cazul în care suntem contectați la o anumită aparatură medicală, sau dacă avem montate stimulatoare cardiace. Gigantul Apple deține câteva produse de acest tip.

Din cauza magneților folosiți în tehnologia lor, aceste dispozitive pot reprezenta un real pericol pentru sănătatea persoanelor conectate la anumite aparate medicale, sau cărora le-au fost montate stimulatoare cardiace.

Se pare că aceste dispozitive ar interfera cu aparatura medicală și ar afecta-o, punând în pericol sănătatea utilizatorului.

Unele astfel de gadgeturi fac parte și din gama gigantului Apple, după cum recunoaște chiar compania, pe pagina sa web oficială: „Multe dispozitive electronice de consum conțin magneți sau componente și aparate radio care emit câmpuri electromagnetice”, informează cei de la Apple.

Dispozitivele trebuie păstrate la o distanță de 15-30 de centimetri de aparatul medical

„În anumite condiții, magneții și câmpurile electromagnetice ar putea interfera cu dispozitivele medicale. De exemplu, stimulatoarele cardiace și defibrilatoarele implantate pot conține senzori care răspund la magneți și aparate de radio atunci când sunt în contact strâns.

Pentru a evita orice interacțiune potențială cu aceste tipuri de dispozitive medicale, păstrați produsul Apple la o distanță sigură de dispozitivul dvs. medical (la o distanță mai mare de 15 cm sau la o distanță mai mare de 30 cm dacă se încarcă fără fir)”, recomandă Apple.

Apple a dat publicității și lista de dispozitive care conțin magneți și cărora oamenii ar trebui să le acorde o importanță deosebită:

Apple Watch
Benzi Apple Watch cu magneți
Accesorii de încărcare magnetică Apple Watch

HomePod
HomePod mini

AirPods și Charging Case
AirPods și Wireless Charging Case
AirPods Pro și Wireless Charging Case
AirPods Max și Smart Case

iPad
iPad mini
iPad Air
iPad Pro
Huse inteligente pentru iPad și foliile inteligente
iPad Smart Keyboard și Smart Keyboard Folio
Tastatură Magic pentru iPad

modele iPhone 12
Accesorii MagSafe

Mac mini
Mac Pro
MacBook Air
MacBook Pro
iMac
Apple Pro Display XDR

Beats Flex
Bate X
PowerBeats Pro
UrBeats3

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: