Audi lansează a doua mașină a viitorului: ce trebuie să știi despre bolidul futurist

Audi lansează a doua mașină a viitorului: ce trebuie să știi despre bolidul futurist

Audi se pregătește pentru lansarea celui de-al doilea concept de mașină a viitorului. Modelul a fost anunțat deja de marca germană parte a grupului Volkswagen. Grand Sphere este unul dintre cele mai importante concepte pentru companie.

Acesta este cel care ”conturează viitorul mobilității premium”, spun ei. După primul concept prezentat în această vară  – Sky Sphere, acum urmează cel de-al doilea dintr-o serie de trei concepte.

Când va avea loc prezentarea?

Audi scoate al doilea as din mânecă peste doar câteva zile, în septembrie. Acesta vine la mai puțin de o săptămână înainte de debutul Salonului Auto IAA Munchen. Potrivit informațiilor neoficiale, acesta este modelul care va înlocui actualul A8, limuzina de top a constructorului german.

Grand Sphere este scris de fapt cu litere mici, grand sphere – așa cum a fost prezentat și primul concept din această vară, sky sphere. Printre elementele specifice prototipului se numără nivelul ridicat de autonomie, Level 4. Acesta va permite rularea fără șofer, pe drumuri special amenajate, care îndeplinesc anumite condiții.

Proiectul Grand Sphere este continuatorul proiectului Landjet. La el Audi lucrează sub conducerea lui Markus Duesmann. Este parte dintr-un proiect mai amplu, care ar trebui să conducă la o revoluție în producția de automobile, în grupul german. Versiunea de serie ar trebui să ajungă pe șosele în 2025.

Până acum Audi nu a publicat nici o imagine cu Grand Sphere. Se pare că nici informații privitoare la automobil nu sunt, doar o schiță a acestuia a ajuns pe internet. Aceasta a fost găsită într-o postare pe Linkedin dar și într-un film în care Marc Lichte, designerul șef Audi, și vicepreședintele mărcii Audi, Henrik Wenders, anunță cele trei concepte.

Cei doi spun că prototipurile vor fi prezentate „în următoarele 12 luni” însă deja primele două au apărut într-un interval de numai două luni. Ambele modele, sky sphere și grand sphere vor fi prezente la Munchen, în cadrul Salonului Auto IAA.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și:
Etichete: