Astronauții chinezi au făcut încă un pas uriaș: omenirea tot mai aproape de noi descoperiri

Astronauții chinezi au făcut încă un pas uriaș: omenirea tot mai aproape de noi descoperiri

Duminică dimineața, astronauții chinezi au reușit să înregistreze încă un pas uriaș în ceea ce înseamnă explorarea spațiului.

Doi astronauți chinezi au finalizat lucrările în afara stației spațiale Tiangong. Evenimentul a fost cel de-al doilea pasaj spațial din istoria Chinei. După cum afirmă The Guardian, această reușită reprezintă și prima dată când astronauții Chinei au finalizat o activitate extravehiculară în tandem.

Astronautul Shenzhou-12 Boming Liu a părăsit stația la 8:11 PM ET , în data de 3 iulie și ulterior i s-a alăturat colegul de echipaj, Hongbo Tang. Între timp, Haisheng Nie, comandantul misiunii, a rămas în interiorul modulului de echipaj Tianhe – „Armonia Cerurilor”, pentru a-i sprijini.

Astronauții chinezi au lucrat la componentele care vor ajuta viitoarele misiuni spațiale

Cei doi astronauți au ieșit să lucreze pe brațul robotic al modulului, în timp ce purtau costumele de generație viitoare, Feitian EVA din China. Tot timpul s-au aflat la aproximativ 380 de kilometri deasupra suprafeței Pământului.

Componentele pe care le-au instalat vor sprijini viitoarele misiuni, pe măsură ce China intenționează să-și finalizeze noua stație spațială cândva în 2022. Liu și Tang s-au întors în Tianhe la aproximativ 2:57 AM ET, făcând întregul proces spațial, în jur de șapte ore.

„Întoarcerea în siguranță a astronauților Liu Boming și Tang Hongbo la modulul central Tianhe marchează succesul complet al primului pasaj spațial din construcția stației spațiale din țara noastră”, a declarat agenția spațială din China, într-un comunicat de presă.

Ultima dată când un astronaut chinez și-a părăsit nava, a fost în 2008, atunci când Zhigang Zhai a pus China în cărțile de istorie ca fiind a treia țară din istorie care a finalizat o plimbare spațială. În ultimul an, țara a aterizat cu succes primul său rover pe Marte și a recuperat probe de rocă și sol din Lună. Agenția spațială a țării planifică o a doua călătorie spațială înainte ca echipajul Shenzhou-12 să se întoarcă pe Pământ, undeva la sfârșitul acestui an.