Câinele lui Macron, viral pe internet: ”mesajul” patrupedului care l-a transformat în vedetă

Câinele lui Macron, viral pe internet: ”mesajul” patrupedului care l-a transformat în vedetă

În mai puțin de zece ore după ce a fost postat online, clipul cu Nemo, câinele președintelui Emmanuel Macron, a strâns 150 de mii de vizualizări pe Facebook.

Nemo este câinele deținut de Emmanuel și Brigitte Macron, prima familie a Franței. Câinele provine dintr-un adăpost de câini de unde a fost salvat în 2017. De atunci, a apărut în mai multe imagini oficiale cu șeful statului și a participat la mai multe întâlniri de rang înalt. În acest context, nu ar trebui să vină ca o surpriză majoră faptul că a devenit vedeta propriei campanii care promovează adoptarea unui câine și lupta împotriva abandonului animalelor.

Însoțitorul patruped al cuplului prezidențial latră în scurtul videoclip pentru a-și spune povestea, cu ajutorul subtitrărilor. În acest fel, își detaliază soarta sa de câine abandonat, înainte de a fi adoptat în 2017 dintr-un refugiu din regiunea Paris.

„Povestea mea începe cu un abandon (…) La fel ca mine, 100.000 de animale sunt abandonate în fiecare an” în Franța, spune el în acest videoclip postat pe conturile lui Emmanuel Macron pe Instagram, Snapchat, Tiktok și Facebook. „Deci, de Crăciun, adoptați-i. Dar adoptați cu conștiință”, adaugă el.

În același text, se specifică faptul că un „plan de acțiune va fi implementat” în următoarea perioadă. Din câte se pare, pentru promovarea adoptării, din planul de redresare, proiectului îi vor fi dedicați 20 de milioane de euro. „Maltratarea va fi mult mai pedepsită”, a ”spus” el. „Pentru că animalul tău de companie face parte din familia ta. El mizează pe tine”, conchide videoclipul.

Spre deosebire de țări precum România, francezii iau foarte în serios apărarea drepturilor pentru animale. Combaterea abuzului este foarte importanță în țara lui Macron. Din acest motiv, în luna ianuarie a anului viitorul, se va discuta în Parlament un proiect legislativ ce are ca scop îmbunătățirea condițiilor de trai al animalelor de companie și al cabalinelor.

O măsură importantă este implementarea unui certificat de conștientizare pentru orice achiziționare a unui viitor animal. Acesta va înregistra abuzurile și, în unele cazuri, va preveni o viitoare achiziții.
DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: