Ar putea fi cel mai frumos și mai ușor laptop pentru toată lumea: motivele pentru care îți fură privirea, inclusiv prețul

Ar putea fi cel mai frumos și mai ușor laptop pentru toată lumea: motivele pentru care îți fură privirea, inclusiv prețul

HP se luptă cu Lenovo pentru cel mai mare producător de PC-uri de pe mapamond, dar cu creații precum noul HP Pavilion Aero, este clar că încearcă să aducă sisteme de top în mâinile unui număr cât mai mare de utilizatori.

Fără prea multe surle și trâmbițe, HP tocmai și-a anunțat cele mai ușoare laptopuri din portofoliu din toate timpurile. Partea interesantă este însă că acestea nu sunt dedicat segmentului business, ci ar trebui să ajungă în mâinile unui număr cât mai mare de oameni obișnuiți, de la adolescenți, la amatori de divertisment.

HP Pavilion Aero 13, după cum îi spune și numele, este construit în jurul unui ecran de 13 inci, are o greutate mai mică de un kilogram și un panou cu o ramă infimă spre inexistentă. Ca referință, reprezintă o premieră pentru Hewlett Packard lansarea unui ultraportabil cu 90% suprafață utilă a ecranului.

Noul ultraportabil este construit în jurul unui monitor de 13,3 inci cu o rezoluție 2,5K, un raport de aspect de 16:10 și o putere luminoasă de 400 de niți. Aceasta din urmă este foarte importantă pentru că îți permite să-l folosești în lumină naturală fără emoții că nu vezi nimic. În plus, afișează 100% din spectrul sRGB.

Este dotat cu WiFi 6 și integrează un algoritm de inteligență artificială pentru a masca sunetele nedorite, diferite de vocea ta, în timpul videoconferințelor. Conform specificațiilor producătorului, ar trebui să reziste nu mai puțin de 10,5 ore departe de priză, un detaliu remarcabil având în vedere greutatea.

Pe de altă parte, Pavilion Aero 13 ascunde la interior un procesor AMD Ryzen 5000 cu un chipset grafic Radeon. În funcție de buget, poți opta pentru SoC un pic mai sprinten, AMD Ryzen 7 5800U.

Pentru că suntem în 2021, iar protecția mediului este foarte importantă, mai ales în mediul corporatist, sistemul este realizat din plastic adunat din ocean și reciclat din sisteme anterioare. În plus, este colorat cu o vopsea pe bază de apă. Din acest motiv, este certificat EPEAT Gold și Energy Star. Prețul de start este de 750 de dolari.

HP-PAvilion-Aero-1

Citește și: