Apple vrea să inoveze un produs îndrăgit: ce schimbări pregătește pentru sănătatea ta

Apple vrea să inoveze un produs îndrăgit: ce schimbări pregătește pentru sănătatea ta

Apple caută întotdeauna să aducă ceva nou pentru clienții săi. Ultimele zvonuri arată că cei din Cupertino vor să investească și mai mult în funcțiile de sănătate.

Potrivit The Wall Street Journal, Apple explorează noi caracteristici axate pe sănătate pentru AirPod-urile sale. Funcțiile pot include utilizarea căștilor pentru a-ți prelua temperatura, a-ți monitoriza poziția și s-ar putea să poată să îți îmbunătățească auzul. De notat că nu este clar dacă ultima funcție diferă semnificativ de cea care există deja pe AirPods, “Conversation Boost”.

Conform sursei, aceste funcții “nu sunt așteptate până anul viitor, mai mult, s-ar putea să nu fie niciodată lansate sau calendarul lansării s-ar putea schimba”. Cu alte cuvinte, se pare că producătorul iPhone doar explorează aceste noi caracteristici de sănătate, mai degrabă decât să lucreze activ la integrarea acestora cu produsele care urmează să apară în următorul an sau doi.

Sănătatea unul din cele mai importante domenii pentru Apple

Adăugarea acestor senzori ar avea sens pentru Apple. Compania și-a creat un brand din ce în ce mai mare în baza aplicațiilor sale de sănătate și fitness, deși până acum cea mai mare parte a acestei atenții s-a concentrat pe Apple Watch. Unele rapoarte au sugerat că aceștia urmăreau să adauge diferiți senzori ceasului, inclusiv monitorizarea tensiunii arteriale, a temperaturii, a calității somnului și a zahărului din sânge.

Integrarea caracteristicilor de sănătate în produsele comerciale nu este un lucru ușor. Mai mult, acestea trebuie să îndeplinească anumite standarde medicale, iar acest lucru duce inevitabil la întârzieri.

Din păcate, raportul nu include prea multe detalii despre planurile Apple pentru AirPods. Luarea temperaturii de la urechea cuiva este totuși ceva obișnuit și există multe dispozitive de postură care utilizează senzori digitali pentru a alerta purtătorii atunci când se înclină.

Apple a arătat deja că este interesat să utilizeze AirPods ca asistent auditiv, deși căștile nu sunt de fapt aprobate în acest scop de către vreo autoritate medicală.