14 oct. 2021 | 10:52

iPhone 13, cea mai recentă victimă a crizei mondiale de cipuri: ce se întâmplă cu stocurile

ACTUALITATE
iPhone 13, cea mai recentă victimă a crizei mondiale de cipuri: ce se întâmplă cu stocurile

La fel ca giganții din industria auto, Apple pare să fie victima crizei mondiale de cipuri. Conform datelor obținute de Bloomberg, iPhone 13 ar putea deveni noul PlayStation 5 și se va vinde la niște prețuri exorbitante, din cauza problemelor cu stocurile și a crizei microcipurilor.

La aproximativ o lună după ce noua familie de terminale iPhone 13 au fost dezvăluite în mod oficial, Apple pare să-și asume faptul că este imposibil în 2021 să faci față cererii de gadgeturi, în contextul crizei globale de cipuri și a pandemiei. În acest context, surse care au dorit să-și mențină anonimatul, au confirmat pentru Bloomberg că gigantul din Cupertino își va reduce producția cu aproximativ 10 milioane de unități.

Ce se întâmplă cu iPhone 13

Dacă lucrurile ar fi mers cum trebuie, Apple ar fi trebuit să producă 90 de milioane de unități de iPhone 13, 13 mini, iPhone 13 Pro și Pro Max, înainte de finele anului. Din păcate, se pare că americanii au confirmat deja producătorilor săi că numărul va fi semnificativ mai mic din cauza furnizorilor de cipuri din lanțul de aprovizionare, Broadcom Inc și Texas Instruments. Aceștia din urmă nu au nicio posibilitate de a livra componentele în timp util.

La scurt timp după ce informațiile au ajuns online, deși Apple, Broadcom și Texas Instruments au refuzat să comenteze, consecințele s-au resimțit la bursă. Acțiunile Apple au scăzut cu 1,2%, în timp ce celelalte două companii au pierdut aproximativ 1% din evaluare.

Pe de altă parte, Jeff Fieldhack, director de cercetare la Counterpoint Research, susţine că reducerea producţiei Apple ar putea de asemenea să facă parte din strategia companiei de a comanda mai multe dispozitive în aşteptarea cererii ridicate a clienţilor, apoi de a reduce comenzile după ce devin mai clare tendinţele de vânzări. Pe lângă aceste particularități, firma de analiză Counterpoint a ajuns deja la concluzia că cererea de iPhone 13 este mai mare decât în urmă cu un an, pentru iPhone 12. Până la finele anului, între 85 și 90 de milioane de unități vor fi livrate clienților.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele