Apple vrea să schimbe industria tehnologică și medicală: cum îți face viața mai ușoară

Apple vrea să schimbe industria tehnologică și medicală: cum îți face viața mai ușoară

Apple lucrează la noi funcții legate de sănătate pentru ceasul tău inteligent, inclusiv un instrument pentru a informa utilizatorii când tensiunea arterială crește și un termometru pentru a ajuta la planificarea sarcinilor.

Compania este așteptată să lanseze cea de-a șaptea versiune a Apple Watch în următoarele săptămâni. Majoritatea îmbunătățirilor sale ambițioase nu sunt așteptate în viitorul apropiat. Dincolo de anul viitor, Apple dorește ca ceasul său inteligent să poată detecta sindromul de apnee în somn, să ofere îndrumări medicale atunci când simte un nivel scăzut de oxigen în sânge și, poate într-o zi, să observe diabetul, conform patentelor companiei.

Apple Watch 7: Every rumor about release date, price and new health features - CNET

Detectarea febrei, apneei și a diabetului

Tot ceea ce urmează mai departe sunt speculații fie de la oameni conectați cu Apple, formatori de opinie sau oameni din domeniu. Aceste noutăți s-ar putea să nu existe niciodată sau să nu existe în modul în care sunt prezentate mai jos.

Americanii lucrează la o nouă funcție care ar permite ceasului să ia temperatura unei persoane. Acest lucru este similar cu ceea ce este disponibil pe Fitbit și va necesita un nou senzor. O utilizare posibilă a senzorului în 2022 ar fi pentru planificarea fertilității, oferind femeilor indicii despre momentul în care se află în ciclul lor de ovulație. În viitor, gigantul tehnologic speră că funcția de luare a temperaturii din încheietura mâinii să poată fi utilizată și pentru a detecta febra.

Noua funcție ar coincide cu potențiale îmbunătățiri în ceea ce privește monitorizarea bătăilor neregulate ale inimii și o actualizare a modului în care ceasul urmărește tiparele de somn. Mai mult, compania studiază dacă senzorii din ceas ar putea detecta apneea, o afecțiune prin care respirația se oprește și reîncepe, scăzând astfel nivelul de oxigen din sânge.

Apple studiază și o funcție de ceas care ar putea detecta diabetul, potrivit documentelor companiei, deși cercetările sunt într-un stadiu incipient. De ani de zile, compania a încercat să dezvolte un mod neinvaziv de a măsura nivelul glicemiei și s-a străduit să facă progrese, până acum însă, nu a reușit să iasă pe piață cu un produs notabil.

Apple Watch, nuove conferme sull'approdo del monitoraggio della glicemia

Tensiunea arterială – marea provocare pentru Apple

Tensiunea arterială ridicată sau hipertensiunea arterială afectează milioane de adulți și este un factor decisiv în aproape jumătate de milion de decese pe an, potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor SUA. Un dispozitiv portabil care identifică și urmărește în mod fiabil nivelul tensiunii ar putea ajuta la salvarea de vieți. Astăzi, tensiunea arterială este de obicei măsurată cu manșete gonflabile înfășurate în jurul brațului.

Senzorii din smartwatch-uri și smartphone-uri nu pot reproduce acest lucru. Așadar, Apple studiază o modalitate terță prin care să măsoare viteza undei pe care o bătaie a inimii o trimite prin arterele unei persoane folosind senzori din Apple Watch. De asemenea, se lucrează la un dispozitiv care ar putea face o citire a tensiunii arteriale fără a se umfla.

Samsung a încorporat o funcție similară în ceasurile sale inteligente, disponibile în locurile în care a primit aprobarea de reglementare, inclusiv Coreea de Sud și Europa.

Planurile pentru ceas subliniază ambițiile Apple în materie de sănătate, despre care directorul executiv Tim Cook a spus că va fi „cea mai mare contribuție a companiei pentru omenire”. Anunțurile pentru ceas se încheie cu sloganul „Viitorul sănătății este pe încheietura mâinii”.

Anul trecut, dispozitivul a adus vânzări de aproape 13 miliarde de dolari, controlând 65% din piața globală a ceasurilor inteligente, în funcție de venituri.