Apple transformă sănătatea ta mintală și fizică în priorități: funcțiile la care nu te-ai fi așteptat vreodată

Apple transformă sănătatea ta mintală și fizică în priorități: funcțiile la care nu te-ai fi așteptat vreodată

La prezentarea sa WWDC 2021, gigantul tehnologic a făcut dezvăluiri cu privire la actualizările noilor sisteme de operare. Totodată, a adus în discuție și noile caracteristici ale watchOS 8, astfel că Apple transformă sănătatea într-una dintre prioritățile sale.

Zvonurile anterioare evenimentelor nu ne-au spus prea multe despre ceea ce Apple ar putea dezvălui în afară de îmbunătățirile generale ale software-ului, inclusiv cele care se concentrează pe urmărirea și realizarea sănătății. Deocamdată, Apple Watch este încă legat de iPhone-uri, deoarece majoritatea celor anunțate de Apple se încadrează în prima categorie: watchOS 8 va aduce o serie de noi funcții de atenție, inclusiv mediere ghidată îmbunătățită, plus noi date din timpul somnului și moduri de antrenament suplimentare.

WatchOS 8 îmbunătățește caracteristicile existente în aplicația Breathe cu o nouă aplicație Mindfulness care adaugă noi animații și modalități de a reflecta. Acesta din urmă pare a fi o nouă rotație a meditației ghidate, care îți vor cere să faci lucruri precum să te gândești la ceva ce îți dorești să faci și îți aduce bucurie.

Aceste momente de reflecție sunt însoțite de animații unice, special concepute pentru a te ajuta să nu întrerupi procesul și să te poți recentra în perioadele aglomerate. Anul trecut, compania a introdus urmărirea somnului pe Apple Watch, iar watchOS 8 se extinde. Acum, dacă vei purta ceasul în pat, acesta va urmări valori precum timpul de somn, ritmul cardiac, nivelul oxigenului din sânge și ritmul respirator.

Acest lucru face ca urmărirea nativă a somnului să fie mult mai utilă decât înainte, deoarece, anterior urmărea doar timpul petrecut în somn în fiecare noapte. Toate aceste date noi aparțin aplicației Health, astfel încât le poți verifica oricând.

Apple acordă o tot mai mare atenție pentru sănătatea utilizatorilor

Aplicația Workout nu primește o revizuire imensă în watchOS 8, dar Apple adaugă noi tipuri de exerciții și mai multe rutine în serviciul de abonament Apple Fitness +. Toți utilizatorii Apple Watch vor vedea noi tipuri de antrenament Tai Chi și Pilates în aplicație în această toamnă, iar Fitness + va câștiga o nouă serie de antrenamente condusă de instructorul de fitness Jeanette Jenkins. Abonații Fitness + vor avea, de asemenea, acces la noile antrenamente care urmează playlisturi dedicate Lady Gaga și ale altor nume importante ale muzicii mondiale.

Apple a anunțat câteva actualizări în watchOs 8 care nu sunt legate de sănătate și fitness. Noua interfață a ceasului Portraits, pune fotografiile în mod portret în față și în centrul ceasului, acoperind datele. Totodată, poți personaliza într-o oarecare măsură, alegând fotografii și tipul de date pe care le dorești afișate.

De asemenea, aplicația Fotografii din watchOS 8 va primi o reproiectare cu un nou aspect. O altă actualizare utilă care vine în watchOS 8 va fi în aplicația Mesaje de pe Watch. Chiar dacă poți deja să răspunzi la mesaje în câteva moduri diferite, Apple face modul Scribble puțin mai flexibil. Astfel, vei puta folosi Digital Crown pentru a muta cursorul mai ușir și pentru a răspunde mai rapid, facilitând editarea. Pe lângă aceste actualizări, au fost aduse noutăți în multe dintre funcțiile ceasului, astfel că varianta beta publică a sistemului de operare va fi disponibil începând cu luna iulie.

Citește și: