Apple sabotează vechii posesori de Mac: cine va avea acces la macOS Monterey

Apple sabotează vechii posesori de Mac: cine va avea acces la macOS Monterey

În cadrul conferinței WWDC 2021, Apple a dezvăluit sistemele de operare macOS Monterey și iOS 15. Totuși, gigantul Apple sabotează vechii posesori de Mac, având în vedere că nu toți utilizatorii vor avea acces la noul macOS.

După ce conferința a luat sfârșit, Apple a publicat pagini de previzualizare ale celor două noutăți în materie de software. Acestea includ o listă a tuturor dispozitivelor pe care cele două sisteme de operare le vor accepta odată ce Apple le va lansa publicului, la sfârșitul acestui an.

Când aducem în discuție cea mai recentă versiune a software-ului pentru desktop, Apple nu este așa îngăduitor. Astfel, compania intenționează să renunțe la suportul pentru multe dintre computerele sale mai vechi.

Pentru a instala macOS Monterey pe computer, vei avea nevoie de un iMac de la cel puțin sfârșitul anului 2015 sau mai târziu, un iMac Pro 2017 sau mai târziu, un MacBook Air de la începutul anului 2015 sau mai târziu, un MacBook Pro de la începutul anului 2015 sau mai târziu, un Mac Pro 2013 sau mai târziu, sau un MAc mini de la începutul anului 2016 sau ulterior.

Versiunea de OS pentru Mac-urile mai vechi de la Apple

În schimb, poți instala macOS Big Sur pe un iMac din 2014 sau o versiune ulterioară, un iMac Pro din 2017 sau o versiune ulterioară, un MacBook Air din 2013 sau o versiune ulterioară, un MacBook Pro la sfârșitul anului 2013 sau o versiune ulterioară, un Mac Pro din 2013 sau o versiune ulterioară, un Mac 2014 sau o versiune ulterioară mini, precum și un MacBook 2015 sau o versiune ulterioară.

În afară iMac Pro, majoritatea gamelor Apple își pierd o formă de suport. Este cel mai drastic când vine vorba de gama Apple, mai orientată către consumatori. După cum reiese din listă, familiile MacBook Air și MacBook Pro includ modele mai vechi de câțiva ani care nu vor avea acces la Monterey, chiar dacă multe dintre aceste computere pot include același hardware sau mai puternic decât Mac mini.