Moment de record pentru Apple: pregătește 75 de milioane de iPhone 12 5G

Moment de record pentru Apple: pregătește 75 de milioane de iPhone 12 5G

Apple a cerut furnizorilor să livreze cel puțin 75 de milioane de iPhone 5G pentru sfârșitul acestui an, aproximativ în conformitate cu lansarea de anul trecut, semn că cererea pentru cel mai important produs al companiei se menține chiar și în mijlocul pandemiei și recesiunii globale.

Gigantul tehnologic din Cupertino, California, anticipează că livrările iPhone-urilor de nouă generație pot ajunge până la 80 de milioane de unități în 2020.

Apple intenționează să lanseze patru noi modele în octombrie cu viteze wireless de generația a cincea, un design diferit și o gamă mai largă de dimensiuni ale ecranului.

Pe lângă o reîmprospătare completă a produsului în toamnă, Apple pregătește, de asemenea, un nou iPad Air, cu un ecran edge-to-edge asemănător celui de la iPad Pro, două noi versiuni Apple Watch și primele căști over-head în afara mărcii Beats. O boxă HomePod mai mică este și ea în proces de lansare, relatează Bloomberg.

Mișcarea este una comună în rândul Apple.

Compania și partenerii săi cresc întotdeauna producția înainte de lansarea noilor iPhone-uri în fiecare toamnă.

În vara anului 2019, furnizorii se pregăteau să realizeze componente pentru până la 75 de milioane de telefoane. Ținta în 2018 a fost similară, așa că obiectivul din acest an, de 75 până la 80 de milioane de unități nu pare să fie schimbat de condițiile globale.

În timp ce focarul Covid-19 a afectat economia globală și a întrerupt lanțurile de aprovizionare, Apple întrevede totuși o cerere masivă de iPhone-uri, iPad-uri și computere Mac de la oameni care lucrează și studiază de la distanță.

Veniturile din iPhone-uri au zdrobit așteptările Wall Street în cel mai recent trimestru. Dispozitivul generează în continuare aproape jumătate din vânzările Apple, iar acest lucru depășește adesea 60% în sezonul de vacanță. Acțiunile Apple au crescut cu 76% în acest an, devenind astfel prima companie americană care a depășit valoarea de piață de 2 trilioane de dolari.

Trăim în era iPhone-urilor?

Gigantul tehnologiei a livrat peste 1 miliard de telefoane în ultimii ani.

Cele patru telefoane care urmează a fi lansate vor fi împărțite în două modele de bază și două modele high-end, iar pentru prima dată toate vor avea afișaje OLED cu culori și claritate îmbunătățite.

Cele două iPhone-uri obișnuite vor veni într-o nouă dimensiune de 5,4 inch și o opțiune de 6,1 inch, în timp ce dispozitivele Pro vor oferi posibilitatea de a alege între un display de 6,1 inch sau unul de 6,7 inch, care va fi cel mai mare model iPhone introdus vreodată de Apple.

Toate noile smartphone-uri vor avea designuri actualizate cu margini pătrate similare cu iPad Pro, iar telefoanele de ultimă generație vor continua să folosească margini din oțel.

Compania plănuiește, de asemenea, o opțiune de culoare albastru închis pe modelele Pro pentru a înlocui Green Midnight din linia iPhone 11 Pro din 2019.

Din informațiile obținute până acum, se așteaptă ca cel puțin cel mai mare dintre telefoanele Pro să aibă aceeași cameră LIDAR ca al celui mai recent iPad Pro, care permite aplicațiilor cu realitate augmentată să înțeleagă mai bine mediul înconjurător.

Printre cele mai semnificative îmbunătățiri ale noilor telefoane se va număra noul procesor A14, care îmbunătățește viteza și eficiența energetică.

Unii angajați Apple care testează noile dispozitive cred că noul ecran de 6,7 inch este una dintre cele mai notabile îmbunătățiri din acest an. Pe de altă parte, unii testeri au mărturisit că unele dintre rețelele 5G actuale nu îmbunătățesc prea mult viteza conexiunii.

Livrările Apple nu se opresc în fața unei pandemii

Apple a fost al treilea în topul livrărilor în al doilea trimestru al acestui an financiar.

Compania intenționează să livreze telefoanele de bază mai devreme decât dispozitivele Pro. În timpul unei conferințe recente, Apple a declarat că noile iPhone-uri vor fi livrate cu „câteva săptămâni” mai târziu decât modelele de anul trecut, care au început să fie livrate pe 20 septembrie.

Proiectarea iPhone-urilor din acest an și multe funcții au fost finalizate înainte de răspândirea Covid-19, dar pandemia a creat probleme pentru testarea finală și a întârziat cu câteva săptămâni începutul producției. Chiar dacă noile iPhone-uri vor fi livrate mai târziu, software-ul iOS 14 al Apple va fi lansat în septembrie, după cum era programat.

iPhone nu e totul

Noua gamă de ceasuri inteligente de la Apple va include un succesor al Apple Watch Series 5 și un înlocuitor pentru seria 3 care va concura cu dispozitive de fitness cu costuri mai mici, precum cele de la Fitbit Inc.

HomePod-ul mai mic va ajuta Apple să-și reînnoiască saltul în domeniul home technology la un preț mai mic, deși cu mai puține difuzoare în interiorul dispozitivului decât modelul actual de 299 de dolari.

În timp ce primul HomePod a fost lăudat pentru calitatea audio, consumatorii au rămas sceptici în ceea ce privește funcționalitatea limitată a asistentului Siri, cât și în ceea ce privește prețul. La începutul acestui an, Apple a fuzionat unele dintre echipele de inginerie Apple TV și HomePod, deoarece se pare că își va reînnoi atenția asupra dispozitivelor de acasă.

Apple a dezvoltat, de asemenea, un nou Apple TV Box cu un procesor mai rapid pentru jocuri îmbunătățite și o telecomandă actualizată. Cel mai probabil, dispozitivul va fi lansat abia anul viitor. Compania lucrează la o funcție similară cu Find My iPhone, care ar face noua telecomandă TV mai ușor de găsit.

Etichete: