Apple, dată în judecată: ce înseamnă să cumperi un film de pe internet, de fapt

Apple, dată în judecată: ce înseamnă să cumperi un film de pe internet, de fapt

Apple se confruntă cu un nou proces în Statele Unite ale Americii care atrage atenția asupra unei probleme mai complexe legată de achiziția de conținut digital. Ce înseamnă să cumperi un film sau o melodie, pot fi șterse vreodată?

Premisa unui nou proces intentat împotriva gigantului din Cupertino are legătură cu achiziția de filme și seriale din iTunes Store. În contextul în care poți cumpăra filme și de la Sony, Microsoft sau Amazon, chiar și din România, acest caz poate avea repercusiuni în întreaga industrie.

Problema pleacă de la faptul că Apple îți permite să cumperi filme și seriale, dar a creat mai mult precedente în care acel conținut media, după câteva luni sau câțiva ani a dispărut din magazinul virtual. Cu alte cuvinte, ai pierdut accesul la ceva ce ai cumpărat. Procesul a fost intentat în Sacramento și, conform datelor obținute de The Hollywood Reporter, Apple s-ar putea să fie nevoită să schimbe cuvântul Buy (Cumpără) din magazinul să virtual.

Să-l înlocuiască folosind o formulare mai clară din punct de vedere al implicațiilor. Ca referință, acest lucru s-a mai întâmplat în trecut în Apple AppStore, magazinul virtual de aplicații pe care îl ai pe iPhone sau iPad. Cuvântul Buy (Cumpără) a fost înlocuit cu Get (Obține).

În procesul de clasă intentat împotriva celor de la Apple, cei care l-au intentat pretind că butonul Buy pentru pentru conținut media este înșelător deoarece compania americană poate întrerupe accesul la conținutul achiziționat după bunul plac și a făcut-o de mai multe ori în trecut. Dacă acest lucru ar fi fost clar de la început, nu ar fi plătit atât de mult bani pe un conținut care, la un moment dat, ar putea deveni indisponibil.

Apple a încercat de mai multe ori să închidă procesul înainte să ajungă în fața unui juriu, dar toate tentativele au fost respinse și, din câte se pare, procesul va merge mai departe.

Citește și: