Aplicația Google Pay a venit în România: cine o va putea folosi

Aplicația Google Pay a venit în România: cine o va putea folosi

Aplicația Google Pay este disponibilă în România. Iată cine o poate folosi, de astăzi înainte.

Până acum, soluția Google Pay era disponibilă în țara noastră prin intermediul aplicațiilor de plată ale partenerilor, bănci sau operatori de plăți electronice.

Aplicația va putea fi folosită de toți utilizatorii de telefoane Android din România, pentru a realiza plăți contactless sau online, într-un mod simplu și sigur, conform Profit.ro.

Google Pay e în țara noastră

Aplicația de plăți oferă un mod rapid de a plăti în magazine și protejează datele de plată prin multiple niveluri de securitate. De asemenea, simplifică păstrarea biletelor de îmbarcare și a cardurilor de loialitate, iar, odată cu disponibilitatea aplicației, devine disponibil și suportul pentru această aplicație pentru dispozitivele cu sistemul de operare Wear OS. În acest mod, plata cu smartwatch-ul va fi mult mai simplă.

Google Pay este disponibilă în prezent în peste 30 de țări în toată lumea, oferind plăți sigure și beneficiind de o securitate construită pe mai multe niveluri.

Spre exemplu, când este utilizată pentru plata în magazin, către comerciant este trimis numărul de card virtual, nu cel real. Mai mult, dacă telefonul este pierdut sau furat, deținătorul poate să-l blocheze sau să-l șteargă, folosind funcția „Găsește-mi dispozitivul”. Astfel de funcționalități ajută la păstrarea în siguranță a informațiilor sensibile.

Apple Pay și Google Pay funcționează la fel, în sensul că îți aduc în același loc mai multe carduri. Până și bonurile de masă, atașate de un card, pot fi folosite în Apple Pay. Google a comunicat însă un pic mai prost lansarea serviciului în România, anul trecut.

E bine să plătești cu Google Pay, pentru că ai mereu telefonul cu tine, că e mai ușor să urmărești tranzacțiile, că vezi imediat ce-ai plătit, că ai un sistem de securizare a plăților atât eficient, cât și rapid (amprentă, PIN). Sigur, îți mai trebuie baterie în telefon, dar era deja evident.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: