Sony și-a pierdut încrederea în PS Vita: consola se pregătește să dispară

Sony și-a pierdut încrederea în PS Vita: consola se pregătește să dispară

Piața pentru console portabile nu a fost foarte profitabilă în ultimii ani, având în vedere numărul celor care se joacă pe smartphone, iar PS Vita este o victimă importantă.

Într-o perioadă în care foarte mulți dintre noi își doresc un PlayStation 4, prea puțini s-ar orienta către un PS Vita. Aparent, noul Nintendo 3DS este singura consolă portabilă care încă reușește să genereze vânzări suficient de impresionante pe acest segment de piață.

În teorie, au existat de mult timp zvonuri cum că Sony și-a pierdut încrederea în PS Vita și motivația de a mai dezvolta jocuri noi pentru respectiva consolă. Până de curând însă, acelea erau doar speculații. O declarație recentă a unui director al companiei japoneze ne arată însă că viitorului pentru Vita este unul destul de sumbru.

,,La ora actuală, studiourile noastre de producție – first party nu lucrează la nici un titlu pentru PS Vita. Pentru că terți lucrează intens la proiecte pentru PS Vita, strategie proprie a SCE – Sony Computer Entertainment este de a se axa pe PS4, care este o platformă nouă.” Acestea au cuvintele lui Masayasu Ito, vicepreședintele SCE care ne-a spulberat în câteva rânduri orice speranță de a mai vedea titluri de top pentru PS Vita create de studiourile Sony. Tacit, aceasta este o admitere a faptului că nu se mai justifică investiția în jocuri pentru PS Vita, atâta timp cât PS4 generează profituri semnificative și vânzările nu par să scadă prea curând.

În teorie, există o șansă infimă să fi fost o problemă de traducere la mijloc, având în vedere că interviul în care a fost făcută afirmația de mai sus a fost realizat în japoneză. Este puțin probabil însă ca o atitudine atât de radicală precum cea a lui Masayasu să fi fost interpetată greșit.

Acest episod vine la aproximativ o lună după ce oficialii companiei japoneze au avertizat doritorii de console portabile să nu aștepte prea curând un urmaș pentru PS Vita sau vreodată. Oare chiar nu se mai joacă nimeni pe Vita?

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: