Anunțul surpriză de la Digi: se întâmplă deja în acest oraș și efectele se văd deja

Anunțul surpriză de la Digi: se întâmplă deja în acest oraș și efectele se văd deja

Un sistem de supraveghere de la Digi va fi instalat în acest oraș din România. Iată care vor fi beneficiile.

Oradea va avea, în curând, un sistem de supraveghere cu 600 de camere. Aproape 500 dintre acestea au fost deja montate, iar administrația orașului spune că efectul se vede în scăderea numărului tâlhăriilor și violențelor.

Sistemul a fost conceput și instalat de Digi România

Imaginile înregistrate de camerele de supraveghere i-au ajutat pe polițiști să stabilească vinovații, în cazul unui accident rutier care a avut loc într-o intersecție aglomerată din centrul orașului. Se vede cum șoferul unei mașini nu a oprit la stop și a intrat în coliziune cu un microbuz și un autobuz care circulau regulamentar.

“Sistemul de supraveghere video al municipiului Oradea s-a dovedit foarte util în identificarea cu celeritate a autorilor de tâlhării, de fapte cu violență, în cazul furturilor din autoturisme, a distrugerilor, dar și a conducătorilor auto implicați în accidente rutiere cu fugă.”
Alina Fărcuța, comisar-șef și purtătoarea de cuvânt IPJ Bihor

În oraș au fost montate 466 din cele 600 de camere de supraveghere ale noului sistem de supraveghere

Fiind zona zero a orașului, Piața Unirii din Oradea are o astfel de cameră cu vedere panoramică de 360 de grade și zoom digital prin intermediul căruia orice persoană care comite o infracțiune în această zonă poate fi identificată. Chiar și pe timp de noapte, pentru că această cameră beneficiază de sistem infraroșu de vedere nocturnă.

“Efectul imediat a fost creșterea siguranței cetățeanului municipiului Oradea.”
Lucian Popa, director executiv al Direcției Patrimoniu Imobiliar, Primăria Oradea

Noul sistem de supraveghere, în valoare de 3,7 milioane de lei, plătit de Primăria Oradea, oferă nu doar imagini clare, ci și un grad sporit de securitate. De asemenea, e util pentru municipalitate să știe ce se întâmplă, în weekend mai ales, când sunt scandaluri.

“Imaginile captate de acest sistem nu pot fi accesate de nimeni din exteriorul rețelei. Aceasta este o rețea privată și nu are legătură directă cu rețeaua internet. Un astfel de sistem poate fi implementat oriunde și, evident, poate fi util oricărei localități din România”, a declarat Sergiu Nistor, manager vânzări Digi România, zona Nord-Vest.

Citește și: