Și-a spionat clienții, după ce le-a instalat camere de supraveghere: cum te protejezi

Și-a spionat clienții, după ce le-a instalat camere de supraveghere: cum te protejezi

Camerele de supraveghere moderne vin cu avantajul unei conexiuni constante la internet, un detaliu care te ajută să accesezi fluxul video de oriunde. Din păcate, cu un pic de rea voință, devin ușor vulnerabile.

Cazul unui tehnician specializat în camere de supraveghere a făcut valuri în urmă cu câteva zile în Statele Unite. Individul a fost luat și în vizorul celor de la FBI, după ce a recunoscut că a accesat fluxul video de la camerele de supraveghere ale clienților săi. Nici măcar nu s-a chinuit prea mult să-și ascundă urmele. Răufăcătorul și-a asociat adresa personală de email contului persoanelor la care a operat lucrări de instalare.

Angajatul al cărui nume este Telesforo Aviles a fost angajat la compania de securitate ADT, iar clienții afectați de această breșă majoră de securitate locuiam în preajma orașului Dallas. În perioada în care a fost angajat, își petrecea timpul liber uitându-se la momentele intime al celor cărora le-a instalat camere de supraveghere.

Telesforo nu s-a ascuns după deget și și-a recunoscut fapta, insistând pe faptul că dezvoltase o fixație pentru femeile atrăgătoare la care a avut lucrări. Din acest moment, își așteaptă condamnarea, riscând să petreacă până la 5 ani într-o închisoare federală, conform estimărilor oferite de Departamentul de Justiție american.

Pentru a accesa fluxul video de la camerele clienților, răufăcătorul și-a adăugat adresa în contul ADT Pulse al clienților, fără ca ei să știe. Au existat și circumstanțe în care a mințit clienții, spunându-le că are nevoie temporar de acces la camerele de securitate pentru testare. În documentele înaintate în tribunal, autorul faptelor a recunoscut că a accesat fluxurile video a aproximativ 200 de clienți de 9600 de ori, pe o perioadă de 4 ani și jumătate.

În speranța recâștigării încrederii clienților, compania ADT a actualizat în mod constant o pagină web cu informații despre acest caz, a concediat angajatul imediat după o plângere din partea unui client și a notificat autoritățile.

Citește și: