Anunțul ING de care trebuie să știe toți clienții: cardurile tale nu vor mai funcționa la fel

Anunțul ING de care trebuie să știe toți clienții: cardurile tale nu vor mai funcționa la fel

ING Bank încearcă să țină pasul cu trendurile din piața actuală și tocmai a venit cu un anunț foarte important pentru utilizatori. Compania pare să concureze și cu Revolut, nu doar cu băncile tradiționale.

În cazul în care ai folosit vreodată Revolut, s-ar putea să știi că aplicația cu pricina îți oferă posibilitatea activării de carduri virtuale. Acelea funcționează precum niște carduri obișnuite, dar sunt prezente doar în telefonul tău. Astfel, poți face diverse plăți sau achiziții cu smartphone-ul sau cu ceasul tău inteligent. De acum, poți face același lucru și dacă ești client ING Bank.

Cardurile virtuale ajung la ING Bank

În această săptămână, toate tipurile de carduri VISA din portofoliul ING pot fi eliberate în format virtual prin intermediul aplicației de mobil Home`Bank. Este vorba de carduri de debit în lei sau euro, dar și de carduri de credit. Din câte se pare, aceste carduri reprezintă o premieră în România, conform anunțului băncii.

Este foarte important de reținut că noile carduri sunt emise instant şi gratuit, direct din Home’Bank. Pot fi utilizate imediat ca un card normal pentru tranzacţii online, folosind detaliile cardului afişate în Home’Bank, sau direct la POS prin Apple Pay sau Google Pay, folosind telefonul mobil.

Ele se alătură soluţiei ING Pay, care permite deja plăţile la POS pentru deţinătorii de telefoane cu sistem de operare Android. Pentru clienţii care au nevoie de cash, ING Bank oferă în prezent posibilitatea de a retrage sume mici de la bancomatele proprii, prin generarea unui cod în Home’Bank, chiar și fără un card fizic.

„Suntem martorii unei transformări a pieţei cardurilor pe care România a intrat acum 25 de ani şi, pentru prima dată, nu mai vorbim despre plastic. Ci, credem noi, despre viitorul cardurilor, care va fi preponderent virtual. Anul acesta am făcut o serie de paşi spre digitalizarea plăţilor, precum funcţionalitatea de a copia detaliile cardului din aplicaţia de mobile banking, însă cardurile virtuale sunt următorul nivel pentru noi şi clienţii noştri.

Ele sunt un instrument comod de plată, având în vedere că emiterea nu necesită nicio deplasare sau nu eşti nevoit să aştepţi curierul pentru a primi cardul fizic. Le activezi şi începi să le foloseşti în secunda doi. Mai mult, acestea oferă mai mult control asupra propriilor finanţe şi o măsură de siguranţă în plus pentru plăţile online. Iar în ceea ce priveşte sustenabilitatea, ce card poate fi mai prietenos cu mediul decât cel care nu există fizic?”, a declarat Roxana Petria – Tribe Lead Customer Engagement, ING Bank România.

În mod previzibil, pe lângă faptul că pot fi emise instant și gratuit, noile carduri pot fi și blocate temporare sau închise din Home`Bank. Dacă vrei, pot funcționa ca un portofel separat de cel în care îți intră salariul. Îți faci un cont nou în aplicație, îți pui câțiva bani din contul tău principal și-i asociezi un card virtual. Astfel, poți dormi liniștit că, în cazul trist în care cineva îți sparge acel cont sau cardul atașat, nu va avea acces la întregul tău buget. Aprobarea plăților online realizate de pe un card virtual, în continuare, se face doar prin 3D Secure.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: