Anunțul dimineții pentru toți românii cu acest card bancar: ce se schimbă, la ce te ajută

Anunțul dimineții pentru toți românii cu acest card bancar: ce se schimbă, la ce te ajută

Din momentul în care te-ai obișnuit să faci plăți cu cardul de credit sau debit, ai spera să ai această posibilitate în fiecare colț al planetei și în interacțiunea cu toate serviciile sau companiile. Deși nu ai încă această opțiune, tocmai s-a făcut un pas important în acest sens.

În contextul crizei sanitare, când este de preferat să eviți plățile cu numerar, Mastercard a făcut un anunț foarte important pentru clienții săi. Gigantul global din spatele cardurilor de credit și debit tocmai și-a consolidat parteneriatul pe termen lung cu firma de curierat DPD, lider european în livrări rutiere. Colaborare dintre cele două companii se reflectă, în mod previzibil, într-un privilegiu semnificativ pentru clienți, plata contactless la livrare.

Cum scapi de numerar în interacțiunea cu curierul

În cazul în care nu ai avut posibilitatea sau ai optat să nu faci asta asta, când nu plătești o achiziție online, ești nevoit să efectuezi plăți cu numerar la curier, în momentul în care acesta îți ajunge la ușă cu coletul.

Cel puțin când vine vorba de pachetele livrate de către DPD, acest lucru nu se va mai întâmpla. Vei putea să plătești cu cardul, indiferent de sumă, la fel ca atunci când îți comanzi mâncare, de exemplu. Acest lucru a fost posibil printr-un parteneriat cu OTP Bank și Honeywell International Inc. O altă premieră constă și în faptul că este prima oară când un un dispozitiv Honeywell ScanPal, menit pentru uz industrial, în întreprinderi, a fost transformat în POS prin aplicația Tap on Phone oferită de OTP Bank.

„Comerţul electronic se dezvoltă într-un ritm rapid, devenind noua normă, iar clienţii se aşteaptă la o experienţă impecabilă şi servicii uşor de utilizat, începând de la coşul de cumpărături online şi până la livrarea la uşă. Plata electronică la livrare este o soluţie modernă şi transparentă şi, în plus, este avantajoasă pentru toate părţile implicate – serviciul de livrare devine mai eficient în ceea ce priveşte gestionarea timpului şi a banilor, destinatarul are la dispoziţie o metodă de plată uşoară şi sigură, iar expeditorului îi sunt rambursaţi banii mai repede. Suntem nerăbdători să vedem cum va fi primită noua soluţie de plată”, a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager România şi Croaţia, Mastercard.

În ceea ce privește gadgetul efectiv ce va fi folosit în procesul de plată, Honeywell ScanPal este un terminal mobil cu Android ce poate fi folosit într-o varietate foarte mare de scenarii, retail, DSD, ridicare, livrare și multe alte servicii în teren. Aplicația Tap on Phone de la OTP Bank s-a lansat în luna martie a acestui an și reprezintă o soluție certificată Mastercard.

„În contextul creşterii accelerate a comerţului electronic, să oferim clienţilor noştri posibilitatea plăţii cu cardul la curier este ceva firesc. Noua soluţie IT, dezvoltată împreună cu partenerii de la Mastercard, Honeywell şi OTP Bank, marchează o premieră pentru piaţa de curierat şi permite tranzacţii contactless moderne, sigure şi rapide”, a declarat Karla Codrea, CEO DPD România.

Citește și: