ANPC a iertat Altex și Media Galaxy, de Black Friday 2021, după ce au remediat ”erorile”

ANPC a iertat Altex și Media Galaxy, de Black Friday 2021, după ce au remediat ”erorile”

Altex a fost primul gigant din România amendat cu ocazia Black Friday 2021, după ce și-a mințit clienții cu oferte false. S-a vehiculat și posibilitatea închiderii site-urilor altex.ro și mediagalaxy.ro, dar acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Când vine vorba de Black Friday, ANPC se pare că s-a mulțumit doar cu sancționarea Altex cu o amendă de 50.000 de lei, fără să mai închidă site-ul cu același nume. Motivul pentru care s-a renunțat la partea a doua sa sancțiunii a avut legătură cu faptul că abaterile sesizate de inspectorii Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului au fost, între timp, remediate. În final, Altex își vede în continuare de treabă și continuă campanie de oferte inclusiv azi, de Black Friday 2021.

Ce se întâmplă cu clienții fraudați de Altex, cu ocazia Black Friday

,,Ne cerem scuze tuturor clienților pentru erorile comise, le-am remediat imediat cum ne-au fost sesizate. Pe cei care au fost afectați de aceste erori ȋi rugăm să ne contacteze la numărul de telefon ‪021.9196‬ și vor primi tot suportul necesar. Ȋi asigurăm că vom investi ȋn perfecționarea proceselor și sistemelor, astfel ȋncât să le oferim, ȋn continuare, cele mai mici prețuri din România și cea mai bună experiență de cumpărare”, a declarat Andreea Nucă, Director Customer Service Altex România.

Pentru a înțelege mai bine contextul din spatele acestei situații, merită să ai în vedere ce s-a întâmplat pe 9 noiembrie. La momentul respectiv, comisarii ANPC au constat fără echivoc faptul că produsele promovate ca fiind la ofertă pe Altex.ro și Mediagalaxy.ro, în mod autentic, nu beneficiau de o reducere. În plus, dacă ar fi fost vorba de o eroare umană sau altă greșeală nevinovată, nu am fi ajuns la 1000 de produse cu abaterii de preț. Atâtea produse au fost evidențiate de autoritatea română ca fiind cu probleme. Situația este cu atât mai tristă, cu cât Altex este liderul pieței de profil din România.

Citește și: