23 feb. 2021 | 07:13

Angajări fictive, ca pe vremea lui Dragnea: Ministrul Energiei abia acum aflat ce se întâmplă

ACTUALITATE
Angajări fictive, ca pe vremea lui Dragnea: Ministrul Energiei abia acum aflat ce se întâmplă

Unul dintre motivele pentru care Liviu Dragnea a fost investigat avea legătură cu mai multe persoane angajate fictiv la Agenția pentru Protecția Copilului. Cu alte cuvinte, își luau un salariu fără să meargă la muncă, lucru care se întâmplă și astăzi.

Pentru prima oară de la preluarea mandatului de ministru al Energiei, Virgil Popescu a oferit detalii în spațiul public despre angajările fictive din companii care, într-o oarecare măsură, se află în subordinea sa. De exemplu, a citat informații primite de la mineri conform cărora în mină sunt angajate mai multe persoane care nu au călcat niciodată în mină, dar își primesc salarii în acest sens.

”În urma acestui protest, chiar din rândul minerilor mi-au venit tot felul de informații că există persoane care sunt angajate și care practic nu lucrează în mină. Sunt angajate fictiv. Aceste lucruri trebuie analizate, rezolvate și curățată Compania (CEH – n.red.) de asemenea practici, pentru a putea pune de o bază solidă. Nu cred că este o soluție ceea ce s-a întâmplat. Soluția cu plata salariilor oricum era rezolvată prin această ordonanță am dat-o și inițiat-o în urmă cu două săptămâni înainte de pornirea acestui protest”, a a declarat Virgil Popescu la Digi24.

Pentru a înțelege mai bine situația, pe parcursul zilei de azi, ministrul se va întâlni cu reprezentanții Termocentralei Mintia, președintele Consiliului Județean Hunedoara și sindicate ”pentru a discuta o posibilă preluare a Termocentralei de la Mintia”.

În mod inevitabilă, parcă, nu putea lipsi din discuție o referință la administrația anterioară a PSD. ”CEH practic a fost falimentată cu bună știință de cei de la PSD. Să reușim să facem două societăți (CEH și Mintia – n.r.) care să fie viabile. Una a administrației locale și una în continuare a Ministerului Energiei”, a mai spus ministrul, potrivit Mediafax.

Ca referință, aceste dezvăluiri au venit în contextul în care un număr mare de mineri s-au autoblocat în subteranul exploatării de cărbune Lupeni, din Valea Jiului în urmă cu șase zile și tocmai au încheiat protestul. Decizia de a se opri a fost luată după ce le-au fost aduse la cunoştinţă prevederile din acordul referitor la plata drepturilor băneşti restante încheiat de liderii lor la Ministerul Muncii.

Guvernul va aloca bani pentru plata drepturilor salariale restante ale minerilor de la CEH, care vor acoperi plata salariilor pe trei luni şi alte beneficii, a declarat, luni, ministrul Muncii şi Protecţiei Sociale, Raluca Turcan, la finalul întrevederii avute cu liderii minerilor.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele