Cele mai bune filme și seriale despre închisori pe care și Dragnea ar trebui să le vadă

Cele mai bune filme și seriale despre închisori pe care și Dragnea ar trebui să le vadă

A doua zi după alegerile europarlamentare, Liviu Dragnea a fost condamnat la trei ani și șase luni de închisoare cu executare în dosarul angajărilor fictive.

Fostul lider PSD se află momentan la penitenciarul Rahova, unde va rămâne în carantină pentru următoarele 21 de zile. Va afla apoi dacă va rămâne la Rahova sau va fi transferat la pentienciarul Jilava. Oriunde și-ar servi pedeapsa, Liviu Dragnea va rămâne la închisoare pentru cel puțin doi ani și patru luni.

Pentru asta, am alcătuit o listă de seriale de pe Netflix în care Dragnea ar putea trage cu ochiul la ce-l așteaptă după cele 21 de zile de carantină.

First and Last/Prima și ultima

Serialul documentează experiența din închisoare a unor noi deținute. Vei vedea momente din primele zile de încarcerare, dar și din ultimele momente petrecute în arest, înainte de eliberare.

The Inmate/Deținutul/El recluso

Un soldat se infiltrează în cea mai periculoasă închisoare din Mexic în încercarea de a obține informații despre fiica dispărută a unui politician american.

Prison Playbook/Înțelepciunea închisorii

Un jucător faimos de baseball este condamnat la închisoare după ce își apără sora de o agresiune sexuală. Serialul urmărește povestea acestuia în lumea nouă pe care o întâlnește în închisoare.

Survivors Guide to Prison/Ghidul supraviețuitorului în închisoare

Documentarul vine ca un manual de instrucțiuni pentru cei aflați în închisoare. Foști deținuți, gardieni și celebrități vorbesc despre pentitenciarele din America și explică cum poți supraviețui cel mai bine în sistem.

Prison Break

Un om nevinovat este trimis la închisoare și condamnat la moartea. Singura lui speranță este fratele lui, un inginer constructor care încearcă să îl ajute să evadeze.

Escape from Alcatraz/Evadare din Alcatraz

Serialul urmărește povestea singurei evadări realizate cu succes de la penitenciarul Alcatraz, considerată cea mai securizată închisoare din lume.

Inside the World’s Toughest Prisons

Documentarul îți arată condițiile de trai ale deținuților și gardienilor din cele mai dure închisori din lume, pline de violență și intimidare.

True Story/Poveste adevărată

Serialul este un thriller psihologic, în care un reporter de la New York Times îl întâlnește pe criminalul care i-a furat identitatea. Povestea este bazată pe întâmpări reale și urmărește relația complicată dintre cei doi. Actorii principali sunt James Franco și Jonah Hill.

Citește și: