Alternativa WhatsApp de la Google, mai bună ca niciodată: ce s-a schimbat

Alternativa WhatsApp de la Google, mai bună ca niciodată: ce s-a schimbat

Alternativa WhatsApp în ceea ce privește mesgeria instantă vine chiar de la Google. Gigantul tehnologic a făcut câteva îmbunătățiri în ceea ce privește Google Chat, venind ca un mare beneficiu pentru utilizatorii săi.

Cu siguranță în ultimele zile ai văzut în mediul online mai multe mențiuni cu privire la Google Chat și Google Workspace însă nu știai concret ce se întâmplă. Experiența Google a utilizatorilo este în curs de reviziuire și o poți încerca chiar acum.

Google Chat, care face parte din Google Workspace, a primit o nouă actualizare, oferint funcții avansate de căutare, astfel încât, vei putea găsi mesaje și conținut, cu o mai mare ușurință decât înainte.

Poate că nu mulți dintre voi sunteți familiarizați cu Google Hangouts pentru a trimite mesaje instante prietenilor și familie. Totodată, aplicația este diponibilă și în variantă web, dar și pe mobil.

Alternativa mesageriei instant pe care Google o îmbunătățește

Google Chat și Google Meet oferă câteva upgrade-uri la Hangouts. Google Chat seamănă mai mult cu Slack sau Microsoft Teams decât cu iMessage sau WhatsApp, oferind acces ușor la funcții precum partajarea de fișiere și chatul în grupuri, în timp ce Google Meet este o aplicație cuprinzătoare de apeluri video în matrița Zoom.

Există zvonuri că Google Meet va elimina în cele din urmă Google Duo, cealaltă aplicație de apeluri video Google, deși acest lucru nu s-a întâmplat încă.

În ceea ce privește noua funcție de chat, poți utiliza un cuvânt pe baza căruia faci căutarea, iar sistemul va căuta și conținutul din mesaje. De asemenea poți selecta filtrele disponibile, în cazul în care cauți ceva în mod special, cum ar fi un fișier, o imagine sau un link. Acest lucru seamănă mult cu filtrele de căutare din Telegram dar și ale altor aplicații de IM.

Funcția este disponibilă acum pe Android, în timp ce versiunile web și iOS ale aplicației vor primi noua actualizare până la sfârșitul lunii iulie, deoarece este o lansare etapizată.