Google îți face viața mai ușoară: până acum îți cerea bani pentru asta

Google îți face viața mai ușoară: până acum îți cerea bani pentru asta

Google se adaptează comportamentului de pandemie al utilizatorilor și caută să se impună în fața altor rivali din domeniu.

Google face o schimbare uriașă pentru utilizatorii săi. Workspace va fi accesibil pentru cei care încă lucrează de la distanță și care au un cont obișnuit de Google. Asta înseamnă că nu mai e nevoie să te întregistrezi cu un profil de tip business sau companie pentru a te folosi de extra-opțiunile din Drive, Meet, Docs, Sheets și multe altele.

Asta înseamnă, potrivit Google, că peste trei miliarde de utilizatori, companii și organizații din domeniul educației vor avea acces complet la Google Workspace.

Google Workspace, la liber pentru toată lumea

Google vine și cu pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a te bucura de această experiență. În acest moment, dacă ai un cont Google, ai acces gratuit la Drive și Docs. Dar de aici încolo te poți bucura de toate funcțiile: sugestii smart când vine vorba de mail și documente, poți eticheta anumiți utilizatori cărora vrei să le împarți sarcini sau poți prezenta direct Google Docs, Sheets și Slides direct în sesiune de pe Meet.

E o mișcare prin care gigantul caută să vină în sprijinul tuturor celor care încă lucrează de la distanță și țin legătura cu colegii și șefii în acest mod.

Chiar dacă multe dintre aceste funcții devin gratuite, Google va veni și cu o versiune plătită denumită Google Workspace Individual. Vizează companiile mici, iar reprezentanții acestora vor primi, contra-cost, servicii în plus: de la ședințe virtuale profesionale la email-uri personalizate pentru campaniile de marketing.

Odată cu Spaces, Google caută să intre și mai mult pe felia Slack. Hangouts se transformă în Rooms in Chat – o interfață nouă creată pentru sesiuni de streaming și multe altele.  Spre exemplu, în partea din stânga ai lista colegilor și în cealaltă zonă de ecran sunt documentele pe care le editați împreună. Poți comuta oricând pentru a avea acces la Files sau Tasks.

Google vine și cu funcții noi pentru a rivaliza mai tare cu Zoom și Microsoft Teams. Google Meet va introduce Companion Mode, va permite participanților la întâlniri să acceseze funcții precum sondaje, chat în cadrul întâlnirilor și calendare de tip RSVP, indiferent de dispozitivul folosit.

Potrivit companiei, „Companion Mode va fi disponibil pe web și în viitoarea aplicație Google Meet în septembrie și în curând și pe mobil”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: