Alternativa românească la WhatsApp, perfectă pentru când cade serviciul data viitoare

Alternativa românească la WhatsApp, perfectă pentru când cade serviciul data viitoare

Compania românească CryptoDATA Tech, ce activează în domeniul tehnologiei, vizând în special dezvoltarea soluțiilor de securitate cibernetică, definitorii pentru siguranța comunicării în mediul digital, vine în sprijinul utilizatorilor individuali și corporate cu o soluție nouă, inovatoare și complexă de comunicare securizată și criptată.

Prima aplicație pentru comunicare criptată și transfer securizat de fișiere, dezvoltată în România, a fost lansată și este disponibilă gratuit în Google Play și App Store.

„Prin lansarea aplicației Wispr, dezvoltată integral în România, ne dorim să atragem atenția asupra importanței securizării transferului de informații, protecției datelor cu caracter personal și de asemenea, ne propunem să educăm publicul larg despre importanța conceptului de “intimitate digitală”, afirma CEO-ul CryptoDATA, Ovidiu Toma.

Misiunea CryptoDATA este de a transforma o tehnologie disponibilă exclusiv companiilor mari și instituțiilor guvernamentale într-o tehnologie accesibilă utilizatorului obișnuit.

Echipa CryptoDATA a dezvoltat în România o nouă soluție software de comunicare criptată pentru utilizatorii de dispozitive smart nesecurizate, soluție care a fost lansată în piață sub forma unei aplicații de mesagerie instantă, disponibilă gratuit în Google Play și App Store.

Având în vedere faptul că, în prezent menținerea intimității digitale a devenit o provocare complexă în contextul în care furnizăm constant date personale prin intermediul dispozitivelor smart proprii către companii și furnizori terți de servicii, aplicația Wispr reprezintă prezentul și viitorul comunicării securizate. Astfel, prin intermediul aplicației, mesajele text, apelurile audio sau video și transferurile de fișiere sunt complet securizate și criptate.

Printre cele mai importante beneficii oferite de aplicația Wispr către utilizatorii din întreaga lume se numără: securitatea integrală a datelor, transmiterea de mesaje și transferuri de fișiere securizate în orice moment, criptare prin tehnologia Blockchain.

Chiar dacă, inițial aplicația Wispr a fost dezvoltată în exclusivitate pentru dispozitivele smart securizate ale companiei CryptoDATA, smartphone-ul IMPulse K1 și laptopul BASM, aceasta reprezintă o soluție accesibilă și flexibilă destinată comunicării securizate intercompany.

Citește și: