Aici sunt banii abonaților la Netflix: cât câștigă șefii gigantului, ai fi uimit

Aici sunt banii abonaților la Netflix: cât câștigă șefii gigantului, ai fi uimit

V-ați gândit vreodată cât câștigă șefii gigantului Netflix? În mod evident, nu salariul minim pe economie – asta știam deja cu toții. Însă care sunt sumele colosalăe care le intră acestora în buzunare?

Netflix a dat detalii în legătură cu salariile anuale, însă și despre valoarea acțiunilor pentru 2022, în ceea ce îi privește pe Reed Hastings și Ted Sarandos, șefii absoluți ai gigantului de streaming.

Venituri de ordinul milioanelor de dolari, pentru cei doi CEO Netflix

Din câte se poate observa, banii de abonament ai utilizatorilor fideli se duc „unde trebuie”, și anume, printre altele, în salariile colosale încasate de cei doi șefi de la Netflix. Și-apoi, cine suntem noi să judecăm? Fiecare companie știe ce are de făcut în curtea ei. Acestea fiind spuse, veniturile celor doi se ridică la 34 de milioane de dolari și, respectiv, 40 de milioane de dolari.

De altfel, să-i dăm „Cezarului ce e al Cezarului”, Netflix este una dintre puținele companii care anunță din timp ce compensații bănești va acorda pentru directorii din fruntea companiei. Măcar avem parte de sinceritate. 

Dincolo de sinceritate (care nu spală toate păcatele), salariile uriașe ale directorilor reprezintă o mare problemă pentru acționarii companiilor media și de divertisment, în ultimii ani, inclusiv atunci când vorbim despre Netflix. Oamenii (aici referindu-ne la acționari) au devenit extrem de nemulțumiți de creșterile salariale pentru cei cinci cei mai bine plătiți directori din Netflix, adăugând că acei bani ar putea fi reinvestiți. În mod cert, nemulțumirea lor pare justificată, de vreme ce dețin acțiuni în cadrul companiei. 

Spre exemplu, Hastings și Ted Sarandos au câștigat, în 2020, 43,2 milioane de dolari și, respectiv, 39,3 milioane de dolari. Salariul de bază al lui Hastings a fost de 650.000 de dolari, din compensațiile primite, și din acțiuni evaluate la 42,4 milioane de dolari, potrivit unei declarații de procură depuse la SEC. Sarandos a primit un salariu de bază de 20 de milioane de dolari și acțiuni estimate la valoare de 18,3 milioane de dolari.

Citește și: