Ai fi șocat cât de bine se vând telefoanele Apple: vânzările de iPhone spun multe despre gigant

Ai fi șocat cât de bine se vând telefoanele Apple: vânzările de iPhone spun multe despre gigant

Printre cei care și le permit, telefoanele Apple se vând ca pâinea caldă. Aceasta nu este o surpriză majoră. Partea un pic ciudată ține de creșterea de la an la an a vânzărilor, în contextul în care planeta tocmai a trecut printr-o pandemie.

Apple tocmai și-a dezvăluit rezultatele financiare pe ultimul trimestru fiscal, iar acestea sunt incredibile, având în vedere contextul socio-economic-sanitar global. După câțiva ani de transformări ale ofertei de iPhone-uri, compania începe să tragă ponoasele diversificării portofoliului, iar acestea se văd cel mai bine prin intermediul rezultatelor financiare.

Cât de mult au crescut vânzările de iPhone

De la an la an, Apple a vândut în ultimul trimestru fiscal cu 50% mai multe telefoane iPhone. Este vorba de perioada de la 1 aprilie până la 30 iunie. Partea un pic șocantă este că nici pe celelalte categorii de produse din portofoliu nu o duce rău. Mac, iPad, Apple Watch, servicii, toate au înregistrat creșteri impresionante.

În final, cumulul deciziilor inspirate pe care le-a luat luat Apple în ultima perioadă s-au reflectat în încasări de 81,4 miliarde de dolari. Cum se întâmplă deja de câțiva ani, încasările din vânzările de iPhone reprezintă aproximativ jumătate din tot venitul gigantului din Cupertino, 39,6 miliarde de dolari.

Încasările au crescut cu 36% de la an la an, în aceeași perioadă. Profitul net este însă cel care contează, iar în cazul Apple a explodat, este aproape dublu. A crescut cu 93% până la 21,7 miliarde de dolari. Așa îți dai seama că discutăm de un model de business incredibil de profitabil.

Seria de terminale iPhone 12 reprezintă punctul central al încasărilor Apple. Acestea s-au reflectat într-o creștere cu 50% a vânzărilor de la an la an. Încasările doar din servicii gen iCloud, Apple TV+ sau Apple Music a fost de 17,5 miliarde de dolari, o creștere de 33%. Cu alte cuvinte, această divizie generează mai mult de dublu decât orice altă ”aripă” a gigantului din Cupertino.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: