Facebook, Twitter și Google, luate în vizor de Donald Trump: de ce au fost dați în judecată giganții tech

Facebook, Twitter și Google, luate în vizor de Donald Trump: de ce au fost dați în judecată giganții tech

Donald Trump a fost blocat în SUA pe toate rețelele de socializare importante. Având în vedere că își dorește să candideze din nou la alegerile prezidențiale din 2024, tocmai a intentat un proces la adresa Facebook, Twitter și Google.

Era doar o chestiune de timp până când fostul președinte american să înceapă un război cu giganții americani din domeniul tehnologiei. Inevitabilul s-a întâmplat, iar Donald Trump a depus miercuri plângeri colective împotriva Facebook, Twitter și Google, dar și la adresa șefilor acestor companii. În documentul înaintat în tribunal, a acuzat entitățile de mai sus de ”cenzură ilegală, neconstituțională”.

„Suntem angajați într-o luptă pe care o vom câștiga”, pentru a apăra libertatea de exprimare, a promis republicanul, la clubul său de golf din Bedminster, New Jersey. Potrivit experților legali, o astfel de plângere este improbabil să aibă succes.

„Rețelele sociale au dat o putere extraordinară unui grup de giganți ai Big Tech”, a acuzat cel de-al 45-lea președinte al Statelor Unite, care cochetează cu o nouă candidatură în 2024. În același context, Trump a explicat că a depus plângeri colective împotriva giganților tehnologici, inclusiv Facebook, Google și Twitter, precum și șefilor lor Mark Zuckerberg, Sundar Pichai și Jack Dorsey.

În opinia fostului lider de la Casa Albă, cei trei șefi pun în aplicare cenzura ilegală. ”Nu există dovezi mai bune că Big Tech este scăpat de sub control decât faptul că l-au interzis pe președintele Statelor Unite în funcție” de pe platformele lor.

În final, Trump speră că, printr-o decizie a Curții Federale pentru Districtul de Sud al Floridei, va dispune ”sfârșitul imediat al cenzurii ilegale și rușinoase asupra sa din partea rețelelor sociale”.

Efortul legal al lui Donald Trump vine după ce Facebook a anunțat în iunie că l-a suspendat pe Donald Trump pentru doi ani, în timp ce Twitter pare să-l fi suspendat pentru totdeauna. ”Google și YouTube au șters nenumărate videoclipuri care au îndrăznit să pună la îndoială judecata Organizației Mondiale a Sănătății” în timpul pandemiei Covid-19, a lamentat fostul președinte miercuri.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: