Adevăratul sistem anti-furt la telefoane, lansat de Apple: îl găsești și dacă ți-l șterge complet

Adevăratul sistem anti-furt la telefoane, lansat de Apple: îl găsești și dacă ți-l șterge complet

Chiar dacă briefing-ul WWDC 2021 de la Apple a luat sfârșit, lista noilor funcții care vin pe platformele sale este suficient de lungă. Această listă continuă să se prelungească și prevede noul sistem anti-furt pentru telefoane.

Una dintre secțiunile care beneficiază de o atenție sporită în Previzualizarea iOS 15, explică inclusiv noile modficări aduse în cadrul ”Find my”. Astfel, în afară de adăugarea localțiilor transmise în flux live ale contactelor care își partajează locația cu tine, în iOS 15, atât iPhone-ul cât și iPad-ul tău, vor fi mai ușor de găsit în cazul în care dispozitivul este pierdut sau furat.

Chiar dacă cineva îl șterge, atâta timp cât Blocarea activării este activată, atunci dispozitivul va afișa informațiile tale pe ecranul Hello și le va spune oamenilor că acest dispozitiv este în continuare urmărit de către proprietarul său real.

Apple a dezvoltat un nou sistem anti-furt la telefoane

După cum au relatat reprezentanții Apple, funcția ”Find my”, va localiza acum dizpozitivele chiar și după ce acestea sunt oprite. Atât în comunicatul de presă cât și în pagina de previzualizare nu este explicat exact cum funcționează acest lucru. Așadar, nu este clar dacă te poți aștepta la un ultim ping al dispozitivului, unde a fost ultima dată cânt s-a descărcat bateria sau a fost luat.

Totodată, nu se știe dacă va fi un dispozitiv Bluetooth de o putere scăzută, care rămâne activă chiar și atunci când telefonul este oprit. 9to5Mac deține o imagine a ferestrei de tip pop-up care apare în momentul în care un dispozitiv iOS 15 nu consumă energie pentru a informa proprietarul despre noile caracteristici de urmărire.

Noi funcții te vor ajuta să îți găsești AirPods Pro sau AirPods Max pierdute, în timp ce alertele de separare te vor anunța dacă ai lăsat ”un dispozitiv, un AirTag sau un element terță parte compatibil, în urmă”.

DĂ PLAY ȘI FII MAI INFORMAT DECÂT PRIETENII TĂI
Citește și: