Acum poți asculta cum sună Marte, în caz că erai curios de „muzica” Planetei Roșii

Acum poți asculta cum sună Marte, în caz că erai curios de

De parcă înregistrările video ale unui rover NASA care a aterizat pe Marte nu ar fi fost suficiente, acum agenția ne-a uimit cu o altă înregistrare incredibilă.

NASA a lansat primele înregistrări audio realizate pe suprafața lui Marte, preluate de unul dintre cele două microfoane ale roverului Perseverance.

Așa sună Marte, dacă cumva te întrebai

Dacă asculți cu atenție, vei putea auzi o briză marțiană sonoră. Frecvențele înalte sunt făcute chiar de rover.

Vestea vine după ce landerul InSight Mars al NASA a preluat sunete stranii ale suprafeței marțiene folosind seismometrul landerului și senzorul de presiune al aerului.

Mai degrabă decât să se bazeze pe citirile de presiune a aerului, Perseverance a captat sunetele în timpul intrării în atmosfera marțiană, coborârii și aterizării. Al doilea microfon al Perseverance este atașat instrumentului său SuperCam, un braț pe capul roverului care poate identifica compozițiile minerale și rocile.

„Știm că publicul este fascinat de explorarea pe Marte, așa că am adăugat microfonul EDL Cam la vehicul, deoarece speram că poate îmbunătăți experiența, în special pentru fanii spațiului cu deficiențe de vedere și să atragă și să inspire oamenii din întreaga lume”, a spus Dave Gruel, inginer principal pentru instrumentele de la Jet Propulsion Lab al NASA.

Au existat încercări anterioare de a aduce microfoane pe Marte, dar, în mod ciudat, Perseverance este primul care a făcut acest lucru cu succes. Atât Mars Polar Lander, cât și Phoenix Lander, de la NASA, aveau microfoane cu ele, dar fie nu au reușit, fie nu au pornit niciodată.

Dacă ești fascinant de eforturile NASA din ultimii ani legate de explorarea planetei Marte, ar fi bine să urmărești performanța agenției spațiale pe toate rețelele sociale. O serie importantă de clipuri au ajuns în spațiul online în ultimele 24 de ore legate de roverul Perseverance și aterizarea sa pe planeta Marte.

Citește și: